Logo brummensnieuws.nl
Rains

Ik ga een bergwandeling doen en ik neem mee..

VAN ONZE PARTNERS - Tijdens de quarantaine die we in zo goed als elk land hebben is het lastig om op vakantie te gaan. De eerste periode konden we nergens heen en waren veel grenzen gesloten. Later is dit aangepast en zijn toch veel mensen op vakantie gegaan. Helaas heeft dit ervoor gezorgd dat het aantal besmettingen is gestegen. We zien hierdoor dat veel bestemmingen weer in de oranje of rode zone komen. Wil je toch nog ergens heen? Denk dan eens aan een vakantie in de bergen! Een plek waar weinig toeristen en mensen zijn en waar je goed kunt uitrusten. Zo iets kun je ook combineren met een lange bergwandeling. Wat neem je nu mee naar een bergwandeling?

Een goed begin is het halve werk

Tijdens een bergwandeling neem je je rugzak mee waar al je spullen in zitten. Dit betekent goed inpakken zodat je rugzak niet te zwaar wordt. Je kunt rekenen met 10% van je lichaamsgewicht. Zo zwaar mag je rugzak zijn voor het optimaal genieten van de bergwandelingen. Wat moet je nu allemaal meenemen? De belangrijkste dingen zijn goede hardloopschoenen en een stevige rugzak. Verder moet je voorbereid zijn op iedere weersvoorspelling dus een Rains regenjas hoort hier zeker bij. Overige accessoires zoals een emporio armani horloge en je duurste zonnebril kun je beter thuis laten. Een van de redenen is je veiligheid. Natuurlijk kom je niet veel mensen tegen, maar je weet nooit hoe het kan lopen en het is onnodig om dure spullen mee te nemen waar je tijdens de bergwandeling niet veel aan hebt.

Maak een goede planning

Je kunt vanuit huis precies uitstippelen waar je wilt beginnen met lopen en waar je wilt eindigen. Je kunt alvast een route uitstippelen en dorpen kiezen waar je wilt slapen. Vaak kan je ter plekke slaapplek vinden, maar je kunt dit ook van tevoren boeken. Vergeet ook niet om op te zoeken hoe vaak je een bakkerij en een supermarkt tegenkomt. Je gaat veel bewegen dus je hebt voldoende water en snacks nodig. Bij snacks kun je denken aan gedroogd fruit, noten, wat chocola maar geen snacks waar veel suikers in zitten of die niet lang houdbaar zijn. Vers fruit en brood kun je beter afhalen bij de bakkerij en direct eten. Onderweg zul je ook restaurants tegenkomen waar je kunt uitrusten en kunt eten. Zo weet je van tevoren op welke stukken je snacks mee moet hebben.

https://www.pexels.com/photo/watch-at-6-33-2078268/

Meer berichten
 


Week 38

In de krant van week 38 zat geen puzzelDe oplossing voor week 9: