Afbeelding

Startavond Klompenpad Eerbeek

Algemeen

EERBEEK - Loopt u ook graag een blokje om in uw eigen omgeving? Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Eerbeek? Kom dan naar de startavond op dinsdag 29 september. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente Brummen willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. De startavond vindt plaats om 20.00 uur in restaurant – grand café de Kopermolen, Kanaalweg 3 in Eerbeek. Vanwege de coronamaatregelen vragen wij u zich voor de startavond aan te melden. Dat kan via het aanmeldformulier op www.landschapsbeheergelderland.nl. Er geldt een maximum van 20 deelnemers. De zaal is open vanaf 19.45 uur.

 
Klompenpaden in Gelderland

In Gelderland en Utrecht zijn 129 Klompenpaden ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Landschap Erfgoed Utrecht. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers zodat de wandelaar ook dit landschap optimaal kan beleven. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Deze combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor bewoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee een stimulans aan de lokale economie.


Startavond

Op de startavond wordt het project toegelicht. Tevens is de initiatiefgroep aanwezig, die vorig jaar al met het idee kwam voor een Klompenpad rondom Eerbeek. De groep heeft een concept-route ontwikkeld, die op de avond getoond zal worden. Alle aanwezigen krijgen de kans om hierop te reageren en hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en hun aanvullende ideeën voor de route aan te dragen. Alle input van de avond zal verzameld worden op een kaart. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep (waarvoor men zich ook op deze avond kan aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Het Klompenpad wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Brummen en de provincie Gelderland. Voor vragen over deze avond kunt u terecht bij Petra Verburg van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, tel. 06-53334047.

 

Uit de krant

Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 5 uur geleden
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 5 uur geleden
Michelle Hofenk blij met support vanuit VV.Oeken.
Stichting 22Q11 blij met reclamebord bij vv Oeken Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 6 uur geleden
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 19 apr, 17:21
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 19 apr, 17:03
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 19 apr, 15:14
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 19 apr, 15:13
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 19 apr, 15:11
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 19 apr, 15:00
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 19 apr, 14:46
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 19 apr, 14:36