Afbeelding

Zal de goede Sint nog komen?

Algemeen

REGIO - De organisatie van de Sinterklaasintochten in onze gemeente, staat door de heersende Coronaproblematiek behoorlijk op losse schroeven. Grote vraag is wat er wel mag plaatsvinden en wat niet. Kan een intocht nog wel met al de maatregelen en de 1,5 meter afstand? En zo ja, hoe moet dit dan worden gehandhaafd? Allemaal vraagstukken waar bijvoorbeeld de Ondernemersverenigingen van Eerbeek en Brummen zich over hebben gebogen. En met hen uiteraard ook de organisatie in Hall.

Elk jaar neemt in Brummen de OVB (Ondernemersvereniging Brummen) de organisatie van de intocht samen met de Sinterklaascommissie voor zijn rekening. Zij zijn in overleg tot de conclusie gekomen, dat het in de huidige Coronatijd niet verantwoord is om de traditionele Sinterklaasintocht in Brummen te laten plaatsvinden. Ook met de huidige regelgeving is dit praktisch onuitvoerbaar gebleken. "Het bestuur van de OVB is nu met de gemeente in overleg om te kijken of er alternatieven mogelijk zijn. En het op deze manier mogelijk te maken, dat de Brummense jeugd Sinterklaas toch nog kan ontmoeten. De goede Sint heeft zelf intussen aangegeven, dat hij graag meewerkt aan een dergelijk alternatief," aldus Rob Kersten van de OVB.

De OVE (Ondernemers Vereniging Eerbeek) gaat zich nu eerst even goed beraden wat de volgende stappen zullen zijn. "Uiteraard willen we er een leuk feest van maken voor de jeugd," aldus Alice Weltevreden van de OVE. "Maar uit welk vaatje er dit keer getapt zal gaan worden, is op dit moment nog onduidelijk. Wel kan ik zeggen dat het Logeerhuis van Sinterklaas er nu een prominentere rol in zal gaan spelen." Het voordeel van het Logeerhuis is namelijk dat men hier gefaseerd een bezoek kan brengen, dat is elk jaar nog prima geregeld met tijdslots. Zo kan men het aantal bezoekers per keer in goede banen leiden. "Een intocht gaat het nu helaas niet worden, met spijt in het hart," aldus Weltevreden.

Voor de intocht in Hall is er op dit moment nog geen enkele duidelijkheid of deze door zal kunnen gaan. De huidige regelgeving maakt er erg lastig om het door te laten gaan. Wij vroegen Henry Leeflang om een reactie. "Daar kan ik op dit moment nog niets over zeggen. De intentie is om op wat voor manier dan ook, de intocht plaats te laten vinden.

Maar niemand weet nu, wat tegen die tijd de regels rondom Corona zullen zijn."

In Leuvenheim brengt de goede Sint normaal altijd een bezoek aan de school, maar ook hier is nog niet bekend of dit straks mag gebeuren, zo bleek bij navraag bij Mark Donatz.

Uit de krant

De Marshoeve. Bron: Google maps.
Apeldoorn eist snel vertrek campingbewoners Algemeen 1 uur geleden
Stort Doonweg.
"Provincie Gelderland schendt zorgplicht" Algemeen 1 uur geleden
Manifest ondertekend waarbij gemeente kinderparticipatie een warm hart toedraagt.
Kinderburgemeester Anne pioniert Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 28 mrt, 11:23
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 28 mrt, 10:55
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 28 mrt, 10:30
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 28 mrt, 10:29
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55