Logo brummensnieuws.nl

Netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden

BRUMMEN/ VOORST - Bibliotheek Brummen|Voorst organiseert al sinds 2016 iedere maand netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden, de bekende Walk&Talks. In de loop van de jaren hebben deze koffieochtenden een eigen en duidelijke plek verworven en zijn ze een bekend begrip geworden. 

 ‘Als Bibliotheek veranderen wij steeds meer in een ontmoetingsplaats waar iedereen zich verder kan ontwikkelen. Daarom hebben we een samenwerking gezocht met JobOn om ons aanbod verder uit te breiden. Hiermee hopen we werkzoekenden nog verder te helpen’, aldus Mariël Schotpoort van de Bibliotheek. Naast de bestaande Walk&Talks organiseert de Bibliotheek dit jaar drie workshops met als thema ’gelukkig in je droombaan’. De eerste bijeenkomst staat gepland op vrijdag 18 september in Bibliotheek Brummen. Het zijn op zichzelf staande workshops. Elke ochtend wordt hetzelfde droombaanspel gespeeld, in een andere vestiging.

Droombaanspel
Verandering in het werk of leven komt niet door te wachten op de juiste kans. Door het ondernemen van actie en het zetten van stappen kom je erachter wat voor werk jij zoekt en op welke manier jij waarde wil toevoegen. Dit hoeft niet zwaar te zijn en het kan op een leuke en interactieve manier. Tijdens het droombaanspel ga je samen met de deelnemers op zoek naar jouw ideale baan en wat jij zelf kunt doen om je droombaan te vinden. Wat wilde je worden toen je klein was? Hoe ziet je droombaan eruit? Wie zou je kunnen helpen om de eerste stap te zetten naar je droombaan? Met elkaar gaan we op expeditie naar de vragen en antwoorden die jij hebt.

Samenwerking
Dit aanbod voor werkzoekenden is tot stand gekomen vanuit een samenwerking tussen JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, en de Koninklijke Bibliotheek.’JobOn gelooft in de kracht van netwerken en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een passende baan. We zijn blij dat onze netwerkbijeenkomsten nu ook bij Bibliotheek Brummen|Voorst worden georganiseerd’, aldus Inge Laagewaard, projectmanager bij JobOn.


Eerste netwerkbijeenkomst
De eerste bijeenkomst staat gepland op vrijdag 18 september van 09.30 – 11.30 uur in Bibliotheek Brummen. Geef je snel op, maximaal 10 deelnemers kunnen meedoen. Deelnemen is gratis, maar aanmelden is een vereiste via: www.bibliotheekbrummenvoorst.nl 

Meer berichten
 


Week 38

In de krant van week 38 zat geen puzzelDe oplossing voor week 9: