Logo brummensnieuws.nl
Herman Leeflang met zijn zoon Henry.
Herman Leeflang met zijn zoon Henry.

Vanaf 1945 kermis nooit afgelast

HALL - Zoals zoveel evenementen gaat ook de Hallse kermis dit jaar niet door. Stichting Volksvermaak Hall (SVH) heeft dit in samenspraak met Partycentrum Bello besloten.

Voorzitter Henry Leeflang van SVH vindt het heel erg jammer maar berust erin. “Naast de huidige inwoners komen ook veel oud Hallenaren en leden van Hallse verenigingen elk jaar naar de vogelwei. Tussen de schoten door lopen buren en vriendengroepen naar het café om daar aan lange tafels feest te vieren en dat gaat gewoon niet met de regels die nu gelden. Je kunt nóg zoveel aanpassingen bedenken maar iedereen weet dat het niet te handhaven is met een paar honderd mensen, zeker niet als men een paar biertjes opheeft. Daarbij komt dat je tijdens het vogelschieten een vuurwapen in de hand hebt. Normaal gesproken wordt dit uitstekend begeleid door de mannen van de Nationale feest- en herdenkingscommissie Loenen, maar op 1.5 meter afstand kunnen zij dat niet op een verantwoorde manier doen.”

Zijn vader Herman maakt al jaren de ‘oude’ vogel en weet niet anders dan dat de kermis er was. “Behalve in de oorlog. Het verhaal wil dat Koenders van smederij De Dennensmit de geweren onder de grond had verstopt uit angst voor inbeslagname door de Duitsers. Maar ze zijn nooit teruggevonden.”

Er zullen ook geen kermisattracties zijn. “Het is niet anders verzucht Leeflang.

Voor het eerst zullen de koning en (kinder)koningin twee jaar op de troon zitten.”

Meer berichten
 


Week 37

In week 37 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: