Logo brummensnieuws.nl

Aanleg Rondweg de Hoven van start

Afbeelding: Provincie Gelderland
Afbeelding: Provincie Gelderland

REGIO – Het heeft even geduurd, maar op 7 september zal de aanleg van de nieuwe rondweg om de Hoven van start gaan. Dit heeft ook consequenties voor de inwoners van ons verspreidingsgebied. Er worden wegen afgesloten en wegomleggingen gemaakt. Zoals gezegd is de start op 7 september en het beoogde eindpunt is op 23 december 2020. De rondweg gaat naar verwachting eind 2021 open voor het verkeer.

Deze werkzaamheden betreffen het realiseren van een rondweg om De Hoven. Deze zal vanaf de N345, Wapsumsestraat (tussen Brummen en Zutphen) gaan aansluiten op een nieuw aan te leggen turborotonde. Aan de noordzijde komt dan nog een rotonde die zal uitkomen op de N345 Weg naar Voorst. Bovendien zullen er twee fietstunnels geplaatst gaan worden.

Vanwege de werkzaamheden aan de Kanonsdijk is deze vanaf 7 september tot uiterlijk 1 november afgesloten voor doorgaand verkeer. De gehele weg zal worden voorbereid op zwaarder verkeer. Dat betekent dat er ook geen fietsers of bromfietsers gebruik kunnen maken van deze weg. Zij worden via de Baankstraat omgeleid. Vanaf de Weg naar Voorts geld voor hen tevens een omleiding. Via borden worden deze overigens aangegeven.

Rotondes

De eerste rotonde zal langs de Weg naar Voorst, ongeveer ter hoogte van de Tondensestraat, aangelegd gaan worden. Deze rotonde sluit dan De Hoven en de Tondensestraat aan op de nieuwe rondweg. Het verkeer zal de rotonde pas kunnen gebruiken als de hele rondweg klaar is.

Doel rondweg

Het doel van de nieuwe rondweg is het verzorgen van een goede verbinding met de Nieuwe IJsselbrug ,waardoor de belasting op de Oude IJsselbrug zal afnemen. Zo blijft ook de binnenstad van Zutphen goed bereikbaar. In de plannen wordt eveneens rekening gehouden met een goede toegang tot de al aangelegde wijk De Teuge.

Vanuit de Provincie Gelderland wordt informatie over het project verstrekt. Kijkt u op https://www.gelderland.nl/N345-dehoven.html voor informatie over de werkzaamheden.

Meer berichten
 


Week 38

In de krant van week 38 zat geen puzzelDe oplossing voor week 9: