Afbeelding

Sparta Brummen jubileert: 100 jaar in 2021!

Algemeen

BRUMMEN - Sportvereniging Sparta in Brummen bestaat in het jaar 2021 een eeuw lang en dat wil de vereniging uiteraard niet met stille trom voorbij laten gaan. Al geruime tijd is men achter de schermen bezig meer allerlei activiteiten en het voorbereiden van een jubileumshow. In deze show zullen alle groepen die de vereniging rijk is, laten zien wat zij kunnen.

Wij spraken met voorzitter Gea Klein Heerenbrink over alle plannen. "De jubileumshow zal plaatsvinden in maart 2021, met absolute knaller een speciale act." Deze knallende act kent u vast vanuit de grote circussen, vanuit de nok van de tent komen dan doeken naar beneden waaraan artiesten zich sierlijk naar beneden of naar boven bewegen of zelfs laten vallen waarna zij zich met een been opvangen. De zogenoemde Tissue show. "De voorbereidingen zijn in volle gang en elke pijler van de vereniging zal zich daar laten zien. Het thema is overigens glitter en glamour!"

Oud leden

U zult begrijpen dat de allereerste administraties van de vereniging, niet bewaard zijn gebleven. Het is voor de vereniging dan ook een grote puzzel om uit te vinden wie er in het verleden lid is geweest van Sportvereniging Sparta. Zij roepen oud leden dan ook op, zich vooral te melden, dit kan via jubileum@spartebrummen.nl. Het zou fantastisch zijn als zij zich massaal melden en straks ook bij de jubileumshow aanwezig kunnen zijn. Wellicht hebben zij nog foto's of ander beeldmateriaal van hun periode bij Sparta.

Sparta Kamp

Het gros van de leden van de vereniging gaan in het eerste weekend van de maand oktober op kamp. Zo komen de verschillende onderdelen en groepen van de vereniging toch met elkaar in contact. En leren van elkaar wat zij bij de vereniging voor onderdelen beoefenen. De kinderen zien wat de selectie doet en omgekeerd. "Dit zorgt voor een enorme verbinding binnen de hele vereniging," aldus Klein Heerenbrink.

Nieuwe aanwas nodig

Uiteraard is er, zoals bij iedere vereniging, nieuwe aanwas van leden nodig. En dan in alle gelederen, zowel bij de allerkleinsten van 4-5 jaar voor Jazzdance en -gym, maar ook merken zij een teruggang bij de senioren. Het is juist op die oudere leeftijd belangrijk in beweging te komen en te blijven.  "Ook voor onze selectie zou het fijn zijn om wat meer juryleden in ons bestand te hebben, dus zijn er onder de oud leden mensen die dit willen oppakken? Laat het ons vooral weten," meldt Klein Heerenbrink. Via de website en deze krant zult u verder op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen rondom het jubileum. Wordt vervolgd dus!

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 1 uur geleden
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 1 uur geleden
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 2 uur geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 4 uur geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 4 uur geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 4 uur geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 4 uur geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 4 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 4 uur geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 5 uur geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 5 uur geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 5 uur geleden