Een half uurtje aquaspinning, best pittig! Foto: Marion Verhaaf
Een half uurtje aquaspinning, best pittig! Foto: Marion Verhaaf

Speciale benefietdag bij Rhienderoord voor Eva

Algemeen

BRUMMEN - In een vorige editie heeft onze redactie al aandacht geschonken aan het bijzondere verhaal van Eva Peelen. Zij heeft de zeldzame aandoening CCI/AAI en ligt eigenlijk alleen maar in bed in een prikkelarme omgeving. Haar vader Jacco Peelen heeft een crowdfundactie gestart om een speciale operatie te kunnen bekostigen. Die kan alleen in Barcelona plaatsvinden. Om hem te steunen in deze actie, hebben zijn collega's van Stichting Sportkompas, Zwembad Rhienderoord, afgelopen zondag een benefietdag georganiseerd.

Het heeft de harten van de familie Peelen enorm verwarmd, alle reacties en donaties die intussen al zijn binnengekomen. "Als ik zie wat mijn collega's voor ons gedaan hebben, daar komt zoveel liefde uit naar voren. Ongelofelijk gewoon!" zo was zijn reactie aan de telefoon. En dat de Brummense bevolking deze dag heeft aangegrepen om hen nog even extra te steunen, dat doet het zeker wat.

Quarantaine

Omdat het gezin binnenkort al naar Spanje vertrekt, zijn ze allemaal alvast in quarantaine gegaan. Daardoor kon het gezin ook niet aanwezig zijn bij deze benefietdag. Wel werden zij middels whatsapp en beeldbellen continu op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Het feit dat er de hele dag door Atelier Hekker handdoeken zijn geborduurd, de machine heeft geen moment stil gestaan, doet hen enorm veel. Er werd dan ook grif gebruik gemaakt van het feit om een handdoek van eigen naam te laten voorzien.

Collega's hielden een 12,5 uur durende zwemmarathon, ieder half uur ging er iemand het water in om een aantal baantjes te zwemmen en daarvoor konden zij worden gesponsord. De ochtend was gereserveerd voor aquajoggen, daarna was het de tijd voor aquaspinning en vervolgens aquabootcamp.

Super opkomst en eindbedrag

Vanuit de hele gemeente kwam men naar het zwembad om deel te nemen aan de activiteiten en dat volgde de familie Peelen via het internet en beeldverbindingen. De uiteindelijke opbrengst van de dag werd pas aan het begin van de avond bekend. Een mooie cheque met een bedrag van € 1288,22 werd uiteindelijk symbolisch aan Jacco Peelen overhandigd. Het streefbedrag was al gehaald, maar daarmee waren alle kosten nog niet gedekt. Met dit extra bedrag en de vele donaties die nog steeds binnenkomen, is de familie enorm geholpen. Daar spreken zij dan ook hun enorm waardering over uit naar iedereen die heeft geholpen.

Wilt u meer weten over Eva? Kijk dan op geefevatoekomst.nl voor meer informatie. Daar vindt u ook de link voor de crowdfundactie. Namens de redactie wensen wij Eva een goed herstel toe na de operatie en daarmee een toekomst.

Uit de krant

Afbeelding
B.T.C.B. tennist op nieuwe banen Algemeen 7 uur geleden
Nederland kampioene Felyne Boschloo in actie met Shakira.
Felyne Boschloo weer Nederlands Kampioen Algemeen 7 uur geleden
Sponsor Miel Velthorst met het gesponsorde team.
Dankzij sponsoren waterpoloërs geheel in stijl! Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Reactie op ingezonden brief van Ank van der Woude Ingezonden 7 uur geleden
Foto ter illustratie
Voorleesexpress Algemeen 7 uur geleden
De Marshoeve. Bron: Google maps.
Apeldoorn eist snel vertrek campingbewoners Algemeen 7 uur geleden
Ridder Walewein alias Hendri Schut.
Ridder Walewein in de Ludgeruskerk Algemeen 7 uur geleden
Michaelshoeve. Foto: Monique Schuite.
Is opvang statushouders wel volgens de regels? Algemeen 7 uur geleden
Foto ter illustratie.
Raad van State zet Gemeenteraad aan het werk Algemeen 7 uur geleden
Stort Doonweg.
"Provincie Gelderland schendt zorgplicht" Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Meehuilen met de wolven Ingezonden 7 uur geleden
Thijs Bleumink en Jelke Bouma samen op de fiets. Foto: Rutger Jongejan.
Gratis boodschappen bij een nieuwe fiets Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 28 mrt, 15:00