Afbeelding

Onderzoek Brummen Spreekt over communicatie én omgevingswet

Gemeentenieuws

BRUMMEN// EERBEEK - Tot en met vrijdag 17 september kunnen deelnemers van het inwonerspanel 'Brummen Spreekt' de vragen en stellingen invullen over twee aansprekende onderwerpen. Allereerst worden er vragen gesteld over het onderwerp 'informatie van en communicatie met de gemeente Brummen’. Aansluitend kunnen de panelleden enkele vragen beantwoorden over de nieuwe Omgevingswet die op 1 januari 2022 in werking treed. Bent u nog géén lid van dit panel maar wilt u wel uw mening geven over dit onderwerp? Dan kunt u zich eenvoudig en gratis aanmelden via www.brummenspreekt.nl. Enkele dagen na uw aanmelding krijgt u de vragen toegestuurd. 

De gemeente Brummen is verantwoordelijk voor heel veel taken. Of het nu gaat om het beheer van de openbare ruimte, het verlenen van subsidie, ontheffingen en vergunningen of het stimuleren van gewenste sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen. Taken waarbij de inbreng, samenwerking en medewerking van inwoners, ondernemers en andere partners vaak cruciaal is. Goede informatie en wederzijdse communicatie zijn dan ook een belangrijke succesfactor. Om dit te bereiken verricht de gemeente allerlei inspanningen. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van informatie- en inspraakavonden tot het verspreiden van nieuws via websites en de gemeentelijke informatiepagina’s GemeenteThuis. 

Voldoen de communicatie inspanningen van de gemeente? Voelt u zich vertegenwoordigd door de lokale bestuurders? Wat vindt u van informatievoorziening via sociale media en website? Zomaar een aantal vragen waarop het gemeentebestuur graag de mening van haar inwoners wil horen. Dit met het doel om de informatievoorziening nog beter op de wensen van inwoners af te stemmen en de wederzijdse communicatie tussen gemeente en inwoners, ondernemers en andere partners te verbeteren. 

Werken aan de omgevingswet
Net zoals andere gemeenten is Brummen bezig met de voorbereidingen voor de Omgevingswet. Een nieuwe (landelijke) wet die in 2022 in werking treedt. Deze nieuwe wet en vooral de omgevingsvisie die daarbij hoort vormt straks de basis voor initiatieven en de uitvoering van projecten. Dit heeft dus alles te maken met hoe onze gemeente er in de toekomst uitziet. Graag hoort het gemeentebestuur via Brummen Spreekt wat u op dit moment al over de Omgevingswet weet en hoe we inwoners kunnen betrekken bij de invoering hiervan. 

Inwonerspanel

Iedereen van 16 jaar en ouder die woont of werkt in de gemeente Brummen kan gratis lid worden van Brummen Spreekt. Wilt u dus ook uw mening geven over de impact van de genomen maatregelen op de lokale samenleving en uw persoonlijke situatie? Ga dan snel naar de website www.brummenspreekt.nl en meld u aan! U krijgt na uw aanmelding de vragen dan binnen enkele dagen toegestuurd. Ook inwoners die niet beschikken over een computer, kunnen zich aanmelden om toch mee te doen aan het panel. Zij krijgen dan de vragenlijst per post toegestuurd. Zij kunnen zich aanmelden via telefoonnummer (0575) 84 37 38. 

De gemeente Brummen neemt het inwonerspanel serieus en betrekt inwoners graag bij belangrijke vraagstukken. Het panel bestaat sinds eind 2014 en telt meer dan 1.100 panelleden. De onderzoeken worden uitgevoerd door het gespecialiseerde en onafhankelijke onderzoek- & adviesbureau Moventem uit Zutphen. Deelnemers kunnen er daarom op vertrouwen dat de gegevens uitsluitend voor ‘Brummen Spreekt’ worden gebruikt en nooit aan anderen worden verstrekt. De verwerking van de antwoorden gebeurt volledig anoniem. 

Uit de krant

Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 15 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 15 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 16 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 16 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38