Afbeelding

Kermis in Brummen gaat aangepast door

Gemeentenieuws

Het terrein is omheind en heeft een afzonderlijke in- en uitgang. Bezoekers komen het kermisterrein op via de ingang ter hoogte van het pad naar de parkeerplaatsen van de Burgemeester Dekkerstraat. Na een verplichte looproute langs de 17 attracties verlaat men het terrein via de Ambachtstraat. Er mag een maximaal aantal personen tegelijk op het terrein zijn. Er staan daarom tellers bij de in- en uitgang van het terrein. Op het terrein wordt in de gaten gehouden of het niet te druk wordt en of de 1,5 meter afstand wordt nageleefd. Buiten het terrein lopen handhavers rond.

BRUMMEN - De traditionele Brummense kermis gaat, van zaterdag 22 tot en met maandag 24 augustus, aangepast én met het opvolgen van de coronaregels toch door. De kermis wordt wel anders. Zo beperkt de kermis zich tot de attracties op het Marktplein en vindt er geen feest plaats. Burgemeester Van Hedel: ”Ik doe een dringend verzoek aan iedereen om het gezond verstand te gebruiken bij alles wat u doet. Volg de huisregels, blijf thuis als u ziekteverschijnselen heeft of vermijd het terrein als het alsnog te druk wordt. Alleen dan kan iedereen genieten van de kermis in deze bijzondere tijd.” Als mensen zich niet aan de regels houden is de burgemeester duidelijk: dan gaat het terrein (deels) dicht.                                                                

Extra maatregelen

De kermis sluit dit jaar om 21.00 uur. Het gehele terrein is alcoholvrij. Bij de ingang wordt gevraagd naar uw telefoonnummer. Deze wordt alleen gebruikt voor bron- en contactonderzoek bij een mogelijke besmetting. Jongeren tot en met 18 jaar krijgen bij de ingang een bandje. Zij hoeven buiten geen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Na het desinfecteren van de handen mag men het terrein betreden. Ook bij de attracties staan desinfectiemiddelen.

Welke attracties komen er?

Voor de kleine kinderen zijn natuurlijk de draaimolen, zweefmolen, het eendjesspel, touwtjetrek en kop van jut aanwezig. De oudere jeugd kan zich vermaken in de autoscooter, cakewalk en de wip en swing mill. Wilt u uw vaardigheden testen? Dan kan dat bij de schiettent, lucky cranes of de puncher. Ook aan verschillende eet- en drinkkramen ontbreekt het niet.                                                                

Verantwoordelijkheid

“Normaal heb ik het genoegen om traditioneel als burgemeester de kermis te openen. Dat gaat dit jaar niet door. In plaats daarvan maak ik van dit moment gebruik om in gesprek te gaan met de kermisexploitanten. Dit doe ik samen met politie en toezichthouders. Wij hebben immers een gezamenlijke verantwoording voor een goed verloop van het kermisweekend. Ik vertrouw daarbij ook op uw medewerking als mogelijke bezoeker” sluit Alex van Hedel af.

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 11 uur geleden
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 11 uur geleden
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 12 uur geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 13 uur geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 13 uur geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 14 uur geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 14 uur geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 14 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 14 uur geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 14 uur geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 14 uur geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 15 uur geleden