Logo brummensnieuws.nl

Aanleg glasvezel bereikt Brummen

BRUMMEN - De aanleg van glasvezel in het buitengebied van de Veluwe Oost heeft inmiddels de gemeente Brummen bereikt. Aan de westzijde van het buitengebied van Hall is aannemer Van Gelre Telecom gestart met graven en boren. Her en der pieken de glasvezelkabels bij onder meer woningen in de hoogte met een waarschuwend bordje dat de bodem door het graafwerk zacht is.

Woensdag 11 september 2019 is het werk in het buitengebied Veluwe Oost officieel van start gegaan. De aannemer gaat een kleine 3000 huisaansluitingen realiseren en moet daarvoor vele kilometers graven en boren. Ze hebben ongeveer twee jaar nodig om het hele gebied van glasvezel te voorzien. Begin juni zijn ook de lokale verdeelpunten in Loenen en Tonden geplaatst. De teller staat daarmee op 13 geïnstalleerde verdeelpunten, van de in totaal 16 verdeelpunten voor het hele buitengebied van Veluwe Oost.

Voordat bewoners in het Brummense buitengebied daadwerkelijk van glasverzel gebruik kunnen maken, zullen overigens nog wat maanden verstrijken. Naar verwachting zal dat pas mogelijk zijn in het eerste kwartaal van 2021. De laatste adressen in het gebied Veluwe Oost zullen in het tweede kwartaal van 2021 op glasvezel aangesloten. Het werk ligt nu overigens ook stil tot 10 augustus in verband met de bouwvakvakantie.

Meer berichten
 


Week 23

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: