Logo brummensnieuws.nl

Alle starterswoningen Wheemekamp verkocht

HALL - Stichting Hall Bouwt(SHB) heeft alle 24 starterswoningen aan de Wheemekamp binnen tien dagen verkocht. Naar verwachting zal begin januari de eerste schop de grond ingaan.

Binnen SHB waren Erno Mulder en Henry Leeflang belast met de verkoop van de woningen. “De potentiële kopers waren ingedeeld in drie groepen, zegt Leeflang. In de eerste groep zaten de mensen die bij het bekend worden van dit plan in 2016, direct een intentieverklaring hebben ondertekend. Deze verklaringen waren een vereiste van de gemeente om aan te tonen dat er voldoende behoefte was aan starterswoningen in Hall. De tweede groep had zich voor afgelopen september aangemeld, de derde groep daarna. Van de 24 woningen zijn er nu 17 verkocht aan jongelui uit Hall of mensen die een sterke binding hebben met het dorp. En ze vallen allemaal binnen de doelgroep dus we zijn er superblij mee.”

Doelgroep zijn jonge mensen die de leefbaarheid in het dorp gaan versterken. De hoop is dat het verenigingsleven en de basisschool met de nieuwe inwoners een flinke impuls zullen krijgen.

De 32- jarige Rick Hendriks woont zijn hele leven al in Hall. Hij kent iedereen en voelt zich op zijn plaats in het dorp. “En dan komt zo’n kans voorbij, in zo’n mooi project dat door inwoners van het dorp zelf is ontwikkeld. Ik heb me direct ingeschreven en heb het huis dat mijn voorkeur had kunnen kopen. Ik woon nu in een huurhuis van de woningbouw. Vorig jaar is het helemaal gerenoveerd en dit komt straks vrij voor misschien wel een ander jong gezin.”

De 22- jarige Niels van Wessel staat ook al vanaf het begin ingeschreven. “Ik wil heel graag in het dorp blijven wonen omdat ik hier alles heb. Mijn vrienden, de voetbal en ook mijn werk is dichtbij. Voor een buitenstaander is het misschien lastig te begrijpen maar er is hier veel te beleven voor jongeren, met name omdat we zelf veel organiseren. Toen de prijzen bekend werden gemaakt begon het voor mij spannend te worden. Toen bleek dat ik een tussenwoning kon financieren viel er een last van mijn schouders. Ik ben er erg blij mee en mijn Hallse vriendin Larissa ook.

De 25- jarige Marco Reusken uit Eerbeek kwam in 2013 voetballen bij S.H.E. “Ik maakte snel vrienden en kreeg een relatie met de Hallse Roos Hulshof. Ik hou van het sfeertje in het dorp, het is gemoedelijk en gezellig. Ik zat in de derde groep en het was erg spannend of er nog een tussenwoning beschikbaar zou zijn. Het is gelukt en ik ben er erg blij mee. Roos ook, want zij wil hier heel graag blijven wonen.”

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: