Foto: Happy Soaps
Foto: Happy Soaps

Broers willen plasticvrije cosmeticamarkt

Algemeen

HALL - Happy Soaps maakt verzorgingsproducten zonder plastic. Uniek in Europa want voor zover bekend is er geen tweede producent van soortgelijke producten. De broers Marcel en Marco Koers uit Hall begonnen 13 maanden geleden hun bedrijf als startup maar veroveren nu in hoog tempo de cosmeticamarkt.

Happy Soaps ontwikkelt en produceert plasticvrije shampoo’s, douchgels, conditioners en deodoranten in vaste vorm, zogeheten ‘bars’. Je wrijft een bar een paar keer over je hand of bijvoorbeeld direct over je haar en je hebt shampoo. “Verzorgingsproducten bestaan normaal gesproken voor 80% uit water waaraan parfum, kleurstoffen, verschuimings- en verdikkingsmiddelen zijn toegevoegd, vertelt de 25- jarige Marco. Omdat er zoveel water in zit moet het verpakt worden in plastic flessen. Wij halen de vloeistof uit de producten waardoor ze in karton verpakt kunnen worden. Wij wilden een product ontwikkelen dat innovatief is en impact heeft. Onze producten zijn op natuurlijke basis, werken beter, gaan langer mee en zijn daarmee relatief goedkoper.”

De broers Koers zijn als bakkerszoons opgegroeid in Dieren en hebben beiden een achtergrond in online marketing. In 2014 begonnen ze de ShaversClub, verkoop van scheermesjes en aanverwante artikelen. Hierdoor kwamen ze terecht in de cosmeticabranche. Daarbij viel ze op dat in bijna alle producten plastic wordt gebruikt. Niet alleen als verpakking, maar ook microplastics die toegevoegd worden om de smeerbaarheid te verbeteren. “Iedereen weet dat plastic schadelijk is voor het milieu. Plastic vergaat niet, het valt uiteindelijk in miljoenen stukjes uiteen. Het duurt 500 jaar voordat een petflesje afgebroken is. In de retail zijn wel innovaties op gebied van plastic verpakkingen maar in de cosmetica-industrie nauwelijks. Wij willen met ons bedrijf de verzorgingsmarkt plasticvrij maken. We zijn partner van Plastic Soup Foundation, een milieuorganisatie die onnodig plasticverbruik bij de bron aanpakt.”

Happy Soaps heeft een eigen productiecentrum in Ochten, Gelderland. Uniek omdat het merendeel aan verzorgingsproducten uit China komt. “Dan staat op etiketten wel wat erin zit maar niets over de herkomst van de ingrediënten. Wij weten precies wat er in onze bars gaat, hoe het geproduceerd wordt en hoe het bij de klant komt.”

Alles wordt handgemaakt- en verpakt. Naast de online verkoop zijn er 230 verkooppunten waaronder de DA-drogisterijen. Binnen onze gemeente staan de displays bij Sol Luna in Brummen en Perfect For You en Plus Van Tetering in Eerbeek.

Uit de krant

Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 20 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 20 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 21 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 21 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38