Afbeelding

"De Mollenhof komt naar u toe deze zomer".

Algemeen

OEKEN - Dat is de naam van het project dat momenteel uitgevoerd wordt door een team van enthousiaste en bevlogen vrijwilligers.
Een project dat volledig ten dienste van de bezoekers van de Mollenhof staat en waarbij bezoekers elkaar Corona-proof ontmoeten en dicht bij elkaar kunnen zijn, zonder risico te lopen. Bezoekers worden waar mogelijk thuis bezocht door de vrijwilligers en op gepaste afstand geïnterviewd en gefilmd en in beeld gebracht. Dit alles uiteraard op afspraak en met toestemming.

De rode draad van de interviews is Covid-19 en de persoonlijke gevolgen daarvan. En voor de reden van deze huisbezoeken moeten we om te beginnen een paar maanden terug in de tijd.

Vanwege de uitbraak van Covid-19 en de lock down die daarop volgde, kwam voor de bezoekers van de Mollenhof in Oeken vrij plotseling hun deelname aan de dagbesteding stil te liggen. Voor de meeste bezoekers geldt, dat ze behoren tot de risicogroep. En vanwege de Corona maatregelen konden zij weken- of zelfs maandenlang niet naar de locatie toe komen.

Een bezoek aan de Mollenhof van een of meer dagdelen per week is voor veel bezoekers de enige vorm van sociaal contact buiten familie en / of mantelzorger(s) om. In en om de Ontmoeting of in de tuin kunnen ze mens zijn onder de mensen, doen waar ze blij van worden, zich richten op wat ze nog wèl kunnen. Er is sprake van een hechte en betrokken groep en toen dit stil viel was het gemis dan ook groot.

Met alle gevolgen van dien: vereenzaming, verveling, verlies van conditie en vaardigheden.

Natuurlijk werd er vanuit het Mollenhof team gedacht en gehandeld in mogelijkheden en werd er op andere manier contact onderhouden. Zo werden alle bezoekers gebeld en werd er verse soep rond gebracht.

Na enkele weken mocht er langzaam weer gestart worden met de dagbesteding, maar vanwege de RIVM- maatregelen werd er een poosje alleen 1 op 1 begeleiding geboden.

Een aantal bezoekers waarbij de behoefte het grootste was, konden weer komen maar onder totaal andere omstandigheden.
Ze genoten van de prachtige locatie die inmiddels vol in groei en bloei stond, maar ze misten hun medemens, hun maatjes. Zo is het idee geboren om met dat gegeven wat te doen. Het idee werd in een plan gegoten en ingediend bij de provincie Gelderland

Voor dit originele idee en de uitvoering ervan ontving Stichting de Mollenhof op 10 juni 2020 een leuk subsidiebedrag.

Van dit bedrag zijn een aantal tablets en statieven aangeschaft. Er zijn t shirts gedrukt en een team van enthousiaste en bevlogen vrijwilligers neemt thuis of in een enkel geval in het verzorgingstehuis een interview af en op. Deze filmpjes worden achter elkaar gemonteerd en vervolgens weer aan alle bezoekers getoond. Op deze manier kunnen ze elkaar toch zien, vragen- en vertellen hoe het gaat, elkaar de groeten doen of en een hart onder de riem steken.

Inmiddels is het alweer half juli en staat ook op de Mollenhof de zomervakantie alweer bijna voor de deur. Van maandag 3 augustus t/m zondag 16 augustus is de Mollenhof gesloten. Maar daarvoor en ook daarna zal volop geïnterviewd en gefilmd worden. Het zijn tenslotte de kleine dingen die het doen en die het verschil maken.

Uit de krant

Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 20 minuten geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 3 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 4 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 4 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 4 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 23 uur geleden
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen gisteren
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38
Foto ter illustratie.
Eerste gezellige rommelmarkt Algemeen 26 mrt, 14:20