Logo brummensnieuws.nl

Chic & Shanty sluit seizoen af met BBQ en een afscheid

BRUMMEN - De datum ter afsluiting van het koorseizoen van Vrouwenkoor Chic & Shanty, stond al maanden vast: woensdag 15 juli. Plannen daarvoor waren ook al gemaakt. Maar toen gooide het coronavirus roet in het eten en moesten de plannen worden aangepast vanwege de anderhalve meter maatregel. Maar het bestuur vond dat zij de koorleden, in deze moeilijke tijden, wel wat extra konden verwennen. De meeste koorleden hadden elkaar drieënhalve maand niet gezien en gesproken, laat staan met elkaar gezongen. Het was dan ook een heel plezierig weerzien bij de Kleine Frans in Broek, waar de koorleden hebben genoten van een uitgebreide barbecue. 

Helaas moest op deze avond ook afscheid worden genomen van Annet Strijland. Annet die anderhalf jaar geleden, door puur toeval, bij het koor kwam om de pianobegeleiding op zich te nemen. De klik was er meteen en de schrik was dan ook groot toen Annet enkele weken geleden meedeelde dat ze om medische redenen moest stoppen bij Chic en Shanty. Ook Annet zelf had moeite met het afscheid. “Ik heb bij meerdere koren gewerkt, maar ik heb niet één koor meegemaakt waar de sfeer zo prettig is en de omgang onder elkaar zo open en plezierig”. Aldus een licht geëmotioneerde Annet.

Chic en Shanty is dus op zoek naar een nieuwe man of vrouw, die het koor muzikaal kan begeleiden met piano en/of accordeon. Tips zijn welkom bij het secretariaat: e-mail chicenshanty@gmail.com. Daarnaast hoopt het koor dat er in september weer gezongen kan worden. Al zal dat voorlopig, ook vanwege de anderhalve meter, niet zijn op hun vaste locatie bij de Vroolijke Frans.

Meer berichten
 


Week 38

In de krant van week 38 zat geen puzzelDe oplossing voor week 9: