Anton loopt zijn eigen Vierdaagse
Logo brummensnieuws.nl
Anton Bos op dag 1 in de buurt van Huize Voorstonden. Foto: Marion Verhaaf
Anton Bos op dag 1 in de buurt van Huize Voorstonden. Foto: Marion Verhaaf

Anton loopt zijn eigen Vierdaagse

BRUMMEN – Voor de doorgewinterde 4daagse loper Anton Bos was het vanzelfsprekend dat hij een alternatief ging zoeken voor de afgelastte Nijmeegse 4daagse. Deze "Heilige week" heeft hij elk jaar vrij en hij plande routes in de omgeving van zijn woonplaats Brummen.

Bos startte zijn 4daagse op de dinsdag en zijn 30 kilometer leidde hem richting Voorst. Het is wel heel anders dan de Nijmeegse, dat wel. "Ik mis wel de hele sfeer daar!" Hij loopt nu alleen en dat doet hij in een hoog tempo, zo heeft uw verslaggeefster zelf kunnen constateren.

Blaren

"Blaren? Dat is een verhaal op zich. In 1989 trouwde ik net voor de 4daagse en bedacht me op de laatste dag voor de 4daagse dat ik naar Nijmegen moest. Gehaast pakte ik mijn spullen bij elkaar. Direct bij de start vond ik dat mijn schoenen nogal klemden en na de finish had ik er behoorlijk last van. Er kwam zelfs bloed uit mijn schoenen! Toch wilde ik de volgende dag weer gewoon te starten. Maar dat ging hem niet meer worden, ik kon niet eens meer staan!" Pas bij thuiskomst ontdekte zijn vrouw dat hij haar schoenen had meegenomen. Zij heeft 2 maten kleiner!

24 jaar

Bos loopt al 24 jaar mee, daar komen nog 2 maal uitval bij en 1 maal de afgelasting vanwege de warmte. In de tijd dat hij de opleiding tot Diaken volgde had hij te weinig tijd en is hij 9 jaar lang niet aan de start verschenen. "Maar het kriebelt altijd in deze week en dus kan ik het niet laten!"

Dit keer wacht zijn vrouw hem op bij de finish thuis, met gladiolen. 

Meer berichten
 


Week 02

In week 2 stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: