Logo brummensnieuws.nl

Zorginstellingen verrast met muziek.

Optreden bij Tolzicht in Brummen
Optreden bij Tolzicht in Brummen

BRUMMEN/ EERBEEK - Op initiatief van de Lionsclub Brummen en in samenwerking met de Brummense Pretband werden de bewoners van Philadelphia, Tolzicht en de Beekwal getrakteerd op muziek. 

Reden was aldus Henny Wensink van de Lionsclub dat “de vakantieperiode voor kwetsbare mensen vaak een eenzame periode is omdat hun naasten op vakantie gaan. Deze eenzaamheid speelt en/of speelde ook in de corona crisis”. 

Om de zomerperiode in te luiden werd de Pretband benaderd. “Wij zagen het gelijk zitten om voor deze groep mensen op te treden in de tuinen rondom de instellingen, zodat bewoners naar het balkon, terras of raam kunnen komen om te luisteren naar onze muziek” geeft Bob Koster van de Pretband aan.

Dus werden op zaterdagmiddag 11 juli de bewoners van twee locaties van Philadelphia, aan de Radeland en de Elzebos, met een muzikaal optreden verrast. De week erna op zaterdag 18 juli vond in de ochtend het optreden plaats voor de bewoners van Tolzicht in Brummen en in de middag bij de Beekwal in Eerbeek. 

Bij alle optredens gold voor de muzikanten: anderhalve meter afstand. Gezien de reacties van de bewoners vielen al deze optredens in bijzonder goede aarde. 

Meer berichten
 


Week 38

In de krant van week 38 zat geen puzzelDe oplossing voor week 9: