Logo brummensnieuws.nl
Foto: Jan Loonstra
Foto: Jan Loonstra

Doeken op bouwhekken marktplein

Foto: Jan Loonstra
Foto: Jan Loonstra

BRUMMEN - Sinds de brand vorig jaar oktober is het Marktplein geen visitekaartje meer voor Brummen. Op initiatief van Paul Jolink worden de bouwhekken binnenkort voorzien van doeken. Enkele leden van het Pinksterfestival zijn betrokken bij het project.

In de voorbereidingen op het festival sprak voorzitter Herman van Meerem zijn voorganger Jolink hierover. “We zochten naar een manier om de lelijkheid van die hekken weg te werken. Niet alleen tijdens het festival maar ook daarna, omdat het waarschijnlijk nog lang gaat duren voordat er herbouwd gaat worden. We kregen steun van ondernemers Piet Verbeek van Het Kromhout en Blokker eigenaren Henk en Arianne Teunissen.”

De bouwhekken gaan bekleed worden met doeken waarop de mooiste plekken of panden uit de gemeente staan afgebeeld. Heidi Touw van Visit Brummen heeft deze geselecteerd en ze worden gefotografeerd door Marja Poldermans. De foto’s worden voorzien van een QR code waarmee informatie gegeven wordt over het afgebeelde. Eigenaren van de panden wordt gevraagd hun goedkeuring aan de foto’s en informatie te gegeven. “We wilden het graag heel lokaal houden zegt Van Meerem. De Plakkerij uit Eerbeek gaat de doeken maken en gaan ook sponsoren. En de gemeente is enthousiast. Want met dit project wordt het 60 meter lange doek een bezienswaardigheid op het Marktplein en krijgt het tegelijkertijd een toeristische functie.” De komende weken zal het project afgerond worden.

Meer berichten
 


Week 30

VRAAGGESPREKDe oplossing voor week 9: