Logo brummensnieuws.nl

Basisschool Expeditie 24/7 op zoek naar talenten

BRUMMEN - Op donderdag 16 juli om 10:15 uur gaan de leerlingen van basisschool Expeditie 24/7 op zoek naar hun talenten. De school organiseert in eigen huis een “Brummen’s Got Talent” voor haar leerlingen. Zij kunnen hun interesse voor zang, dans, instrumenten,... of andere performancekunsten laten zien aan de leerkrachten en leerlingen van de school. Basisschool Expeditie 24/7 wil daarmee laten zien dat het werken met talenten leidend is voor haar aanpak.

Basisschool Expeditie 24/7 is een kleinschalige school georganiseerd in 3 units. Binnen het unitonderwijs gaan de docenten uit van de talenten van de kinderen. De school vindt het belangrijk dat de kinderen een stevige basis krijgen en dat ze van daaruit op allerlei gebied verder kunnen ontwikkelen. Ieder kind heeft instructie nodig. “Wij bieden dit aan per leerjaar voor ieder vakgebied, waarbij we rekening houden met ieders niveau. Vanuit die basis kunnen kinderen de verbreding en verdieping ingaan,“ vertelt Antal Hekkelman. Antal is docent in unit 2 waarin groep 4 en 5 samenwerken.

Kinderen krijgen op deze manier meer inzicht in waarom ze iets moeten leren. Daardoor zullen ze steeds meer gemotiveerd raken. Werken vanuit de talenten van kinderen heeft veel voordelen. Wanneer we bijvoorbeeld noten leren lezen, komen we de hele, vierde en achtste noten tegen. Als je de link met breuken legt, weet je precies hoe lang of hoe kort de noten klinken. Gaan we bakken in de keuken, dan kom je natuurlijk de inhoudsmaten tegen. Wil je vreemde talen leren, zoals bijvoorbeeld Duits, dan is het wel handig om te weten wat een gezegde en een lijdend voorwerp is.

Werken vanuit het talent van kinderen wil ook zeggen dat de leerstof op verschillende manieren geoefend kan worden. Sommigen hebben meer of minder tijd nodig. Anderen willen verder op ontdekking. De ene leert wat een priemgetal is, de andere leert op welke manieren we priemgetallen tegenkomen in de natuur. Het leren van de tafels kan je op verschillende manieren doen. Je kunt ze leren door veel oefenen. Maar voor sommige kinderen is het fijn om erbij te springen of te bewegen.

Kortom, iedereen is anders en ieder heeft zijn talent. “Daar moeten we gebruik van maken,” vinden de docenten van Expeditie 24/7.  Basisschool Expeditie 24/7 is gevestigd aan de Meentgatstraat 25 in Brummen.

Meer berichten
 


Week 38

In de krant van week 38 zat geen puzzelDe oplossing voor week 9: