Logo brummensnieuws.nl

Nieuwe dominee beroepen

ds. mevrouw Afke Boezewinkel
ds. mevrouw Afke Boezewinkel

BRUMMEN - Na het vertrek van ds. Breukelaar in januari j.l. was de Protestantse Gemeente Brummen op zoek naar een nieuwe predikant.
Inmiddels is het de daarvoor in het leven geroepen beroepingscommissie, ondanks alle perikelen van de coronamaatregelen, gelukt om een nieuwe predikant aan de gemeente voor te kunnen stellen. Zowel de beroepingscommissie, de kerkenraad en de aanwezigen op de gemeentevergadering hebben er unaniem mee ingestemd om ds. mevr. Afke Boezewinkel te beroepen als collega van ds. Jan Ek.
Ze heeft al een flinke staat van dienst, zo heeft ze al in vijf gemeentes als predikant gediend, waaronder Curaçao en nu komt ze van Ameland, evenals destijds ds. John Breukelaar. Wat hebben we in Brummen toch met Ameland? Ds. Boezewinkel is geboren en getogen in De Steeg. Ze heeft aan het Baudartius College in Zutphen het middelbaar onderwijs gevolgd en na eerst een verpleegopleiding te hebben gevolgd en in de verpleging te hebben gewerkt, is ze alsnog theologie gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam om haar hart te volgen en predikant te worden. Iedereen hoopt dat ze haar intrede eind oktober in Brummen komt maken.

Meer berichten
 


Week 38

In de krant van week 38 zat geen puzzelDe oplossing voor week 9: