Logo brummensnieuws.nl

Rondleidingen in Brummens voedselbos

BRUMMEN - Deze zomer organiseert het Brummense Voedselbos Nieuwe Erven op zaterdag 25 juli en 29 augustus om 10.30 uur rondleidingen. Buurtbewoners en andere gei¨nteresseerden zijn van harte uitgenodigd om kennis te komen maken.

Het voedselbos

Sinds eind 2017 heeft Brummen een voedselbos in de openbare ruimte bij nieuwbouwwijk de Elzenbos. Je vindt er veel eetbare, ondersteunende en nuttige planten en bloemen. Het voedselbos in Brummen is bijzonder omdat het vanaf de start een samenwerking is tussen de gemeente en vrijwilligers uit de buurt.

Veel te beleven

Het voedselbos is een klimaatbestendige plek voor planten, bomen, dieren e´n mensen. Door met de natuur mee te werken heeft het voedselbos al veel droge, maar ook heel natte periodes prima doorstaan. Het gebied heeft onder andere een bloemenentree, een ontmoetingsplaats met meubilair gemaakt van een lokale eik, een kleurrijke kruidenspiraal, een saladehaag, een “donker snoepbos” vol verrassingen en nog veel meer. Allemaal bijzondere plekken die buurtbewoners samen met de gemeente hebben ontwikkeld. Er wordt meer over verteld tijdens de rondleidingen. Natuurlijk valt er ook wat te plukken en te proeven onderweg!

Rondleidingen op zaterdag 25 juli en 29 augustus om 10.30 uur

De rondleidingen starten vanaf de ontmoetingsplaats. In geval van slecht weer met veel regen gaan de rondleidingen niet door. Aanmelden hoeft niet, alleen van groepen graag van tevoren een bericht via: voedselbosnieuweerven@gmail.com

Meewerken of op de hoogte blijven?

Online via Buurtkanaal https://buurtkanaal.nl/voedselbos-nieuwe-erven en Facebook

www.facebook.com/voedselbosnieuweerven .

Meer berichten
 


Week 43

STAATSBESTELDe oplossing voor week 43: