Logo brummensnieuws.nl

Cathy Sjerps benoemd tot wethouder per 2 juli

GEMEENTE BRUMMEN - Cathy Sjerps (PvdA) is sinds donderdag -niet verrassend- de nieuwe wethouder in de gemeente Brummen. Op maandagavond 29 juni stemde de gemeenteraad met de voordracht van de zestigjarige Brummense. Zij volgt Eef van Ooijen op, die enige maanden bekendmaakte om persoonlijke redenen op te stappen en inmiddels op 25 juni formeel afscheid heeft genomen van de raad.

Woensdag nam zij afscheid op haar werk. Sinds 2010 was zij werkzaam als docent rechten aan de Hogeschool Windesheim. “Ja, het wel een beetje vreemd vrij plotseling te vertrekken bij de instelling waar ik zolang met veel plezier heb gewerkt. Maar anderzijds: het is natuurlijk wel fijn om tevreden terug te kunnen kijken, terwijl voor me een uitdaging ligt, waar ik enorm veel zin in heb. Ook al om het coalitieakkoord verder vorm te gaan geven. Dit doe ik graag in dialoog met de samenleving en de gemeenteraad”, aldus Sjerps.

Gedurende haar wethouderschap wordt Cathy Sjerps buitengewoon verlof verleend door Windesheim.

De nieuw benoemde wethouder is geen nieuwkomer in de raad. Zij was in de vorige raadsperiode 2014-2018 fractievoorzitter voor de PvdA in de Brummense raad. Zij besloot echter om zich niet meer beschikbaar te stellen bij de verkiezingen in 2018. Sjerps vond het in toenemende mate moeilijk om het tijd vergende raadslidmaatschap met vaak lange avondlijke zittingen te combineren met haar werk als docent recht bij de Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Sjerps is (nog) lid van het bestuur van de lokale PvdA-afdeling, lid van het ombudsteam van de PvdA en actief bij het Voedselbos in Brummen. De eerste twee functies geeft ze nu op, ze blijft betrokken bij het voedselbos. Zij is 60 jaar, is getrouwd, moeder van drie volwassen kinderen en woont in Brummen. Het is nog niet bekend of zij de portefeuilles van Van Ooijen overneemt of dat er binnen het college een herverdeling plaats heeft.

Van Ooijen sprak de raad bij zijn afscheid kort toe. Hij ging daarbij in op de grote mondiale coronacrisis en sprak daarbij van ‘de wet van voortdurende ellende en de wet van aanhoudende vreugde’. Van Ooijen: “De wet van voortdurende ellende zegt dat als je denkt dat je alles op orde hebt, je er steeds weer op onverwachte en onnavolgbare manier achter komt, dat dat absoluut niet het geval is. Corona is natuurlijk het meest navrante voorbeeld. Hoewel voorspeld, hield niemand er rekening mee. Het vraagt ongelofelijk veel van ons allemaal. Maar tegelijkertijd is er de wet van aanhoudende vreugde. En die zegt, dat hoe donker het ook is, er altijd, werkelijk altijd, nieuwe kansen en mogelijkheden komen. En dat er misschien geen grote stappen gezet kunnen worden, maar wel kleine. Kleine stappen vooruit. En dat geeft perspectief.”

“En volgens mij is zeker deze laatste wet, die van aanhoudende vreugde, ook nu na veertien jaar wethouderschap, nog steeds van toepassing. Want als deze bijzondere tijd een ding duidelijk maakt, dan is het wel hoe verbonden we met elkaar zijn. En die verbondenheid, heb ik in de afgelopen maanden, hier bij ons in Brummen, van nabij mogen ervaren. Het is echt ongelofelijk hoe al die mensen, al die inwoners, zich ondanks alles, hebben herpakt en hebben geprobeerd er voor elkaar te zijn. Dat zijn toch echt stappen vooruit. Iedere Nederlander begrijpt dat er na deze tijd een rekening betaald moet worden. En dat dat ten koste gaat van dienstverlening, van voorzieningen of van prijs. Dat verhaal snapt iedereen. Waar het volgens de regels van de wet van aanhoudende vreugde dan om gaat, is dat je de kansen, die er ook in de donkerste tijden liggen, ten volle benut. Dat is natuurlijk lastig, maar het geeft wel de grootste meerwaarde. Ik hoop van ganser harte dat de gemeente Brummen niet in haar schulp kruipt. Niet defensief wordt, maar vasthoudt aan haar visie en ambities.”

Hij dankte daarop voor het genoten vertrouwen.

Meer berichten
 


Week 43

STAATSBESTELDe oplossing voor week 43: