Gerda Mulder voor
Gerda Mulder voor "Oecumenische Basisschool" in Brummen. Foto: Marion Verhaaf

Afscheid van Gerda Mulder na 45 jaar onderwijs

Algemeen

BRUMMEN - Als een leerkracht na 45 jaar in het onderwijs afscheid gaat nemen, is dat wel reden tot een feestje. Dat bedachten de collega's van Gerda Mulder van de Oecumenische Basisschool in Brummen. Temeer omdat zij hiervan 21 jaar op hun school werkzaam is geweest. Ondanks dat het niet een feest kan worden als gehoopt, gunnen zij haar een afscheid waar zij met plezier op kan terugkijken.

Op vrijdagmiddag 10 juli zal zij in het zonnetje worden gezet door het onderwijsteam en haar eigen leerlingen. Want zegt u nu zelf, 21 jaar Oecumenische Basisschool in Brummen betekent dat zij 21 x gemiddeld 25 leerlingen, dat zijn maar liefst ca. 525 leerlingen uit Brummen en omgeving in haar klas heeft gehad. En dat is best veel als je dit zo op een rijtje ziet staan.

Loopbaan startte in 1975

In 1975 is zij in Vlagtwegge (in Groningen) begonnen op een kleine school met 4 klassen, daar werkte ze slechts 2 jaar. Vanaf 1977 kwam werkte zij in Enschede en was daar tot 1999 op 3 verschillende scholen als leerkracht werkzaam in diverse groepen. In 1992 leerde zij haar man kennen en drie jaar later werd hun dochter geboren. Zij woonden destijds in Zutphen en toen hun dochter 4 jaar werd, was het tijd een baan in de buurt te gaan zoeken. En die vond zij in Brummen bij de Oecumenische Basisschool.

Terugblik

Nu sluit zij na 21 jaar hier haar tijd als leerkracht af. Hoe kijkt zij terug op deze jaren? "Het mooie van een vak als dat van leerkracht is, is dat geen dag hetzelfde is als de vorige: de kinderen zijn steeds anders! Als leerkracht krijg je nieuwe ideeën door met collega’s te sparren. Door het jaar heen krijg je de kans een hechte band met je groep op te bouwen en dat maakt alles bij elkaar dat die 45 jaar zijn omgevlogen. Dat komt uiteindelijk gewoon omdat ik echt het aller-leukste beroep heb dat je je kunt bedenken!" Op deze school heeft zij het altijd erg naar haar zin gehad en had dan ook geen aandrang om te verkassen. "Een hartstikke leuk team, zeer betrokken ouders en natuurlijk geweldige kinderen." Je zou haast denken dat ze de ouders van nu, vroeger als kind in de klas zou hebben gehad. In groep 3 heeft ze nu een meisje waarvan ze de moeder in groep 8 heeft gehad. Verder is het niet voorgekomen.

Afscheid voelt vreemd

Een afscheid in deze tijd van beperkingen is eigenlijk wel vreemd. Van het team begreep uw correspondent, dat Gerda juist degene is die een ander graag een knuffel geeft zodat die zich beter voelen. Maar nu mag ze die niet krijgen en al zeker niet geven. "Ja, dat klopt, dat is allemaal echt heel vreemd en gek. Ik probeer me dan telkens te realiseren dat er plekken zijn waar dit nog lastiger is. Zoals in de verpleeghuizen bijvoorbeeld. Met andere woorden, het kan nog veel erger!"

Als Gerda klaar is op school, gaat ze zeer niet stilzitten. Ze heeft heel erg veel hobby's, zoals (race)fietsen, wandelen, volkstuin, haken, zingen en lezen. Ze zal dus echt niet achter de geraniums eindigen.

Het team van de Oecumenische Basisschool in Brummen wil haar bedanken voor haar tomeloze inzet. "Ze is altijd opgewekt en positief," aldus Chantal Gerritsen-van der Weerden die het idee van dit interview opperde bij de krant.

Uit de krant

Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 9 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 10 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 10 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 10 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38