Logo brummensnieuws.nl
Het bruidspaar met burgemeester Van Hedel in hun prachtige tuin. Foto: Marion Verhaaf
Het bruidspaar met burgemeester Van Hedel in hun prachtige tuin. Foto: Marion Verhaaf

Het is feest voor Herman en Leny

BRUMMEN - Hun eerste ontmoeting was op de kermis in Broek, mooi halverwege hun woonplaatsen Brummen en Hall. Daarna lieten ze elkaar niet meer los en vonden een eigen plekje in Brummen. Herman (74jr) en Leny (70jr) Huisken-Nijenhuis geloven zelf nog niet dat het alweer 50 jaar geleden is, dat zij met elkaar trouwden.

Destijds was samenwonen absoluut geen optie. En dus werd er getrouwd en een feest gegeven bij De Bok in Hall. Ze woonden in een huisje op het Van Limburg Stirumplein, dat intussen is afgebroken. Daar werd hun dochter Ellen geboren en later zoon Mark in hun nieuwe woning.

Het feestje voor hun 50 jarig huwelijk wordt volgend jaar een combinatiefeest. Herman wordt dan 75 jaar en omdat er nu te veel beperkingen zijn, is hiervoor gekozen. "Want wie mag je nu dan uitnodigen?' zegt bruid Leny. Ze zitten beiden bij veel verenigingen dan is nu de keuze wel beperkt wie er mag komen. Zo is Leny vooral bekend van Floralia (ze is lid sinds 1980) en Herman onder andere van visvereniging De Karper en het Sint Jans Gilde. Beiden zingen ook heel wat noten mee met een koor. Herman in een dialectkoor en Leny bij Chic&Shanty.

De fotoplek was overigens snel gevonden, in hun eigen prachtige tuin waar ze met trots over praten. Als het had gekund had Leny graag een bloemenwinkel gehad. "Dan maar in en rond het huis," vertelt ze. Ter viering gaan ze nu lekker uit eten met kinderen en de 5 kleinkinderen. Volgend jaar volgt het echte feest!

Meer berichten
 


Week 43

STAATSBESTELDe oplossing voor week 43: