Afbeelding

VVV-beeldmerk verdwijnt uit gemeente Brummen

Algemeen

Het VVV- beeldmerk verdwijnt uit de gemeente Brummen. Het wordt vervangen door het logo Toerist i, toeristen informatie dus. Dat heeft de organisatie Visit Brummen, die in de gemeente met de uitvoering van het toeristische beleid is belast, besloten.

Volgens Heidi Touw, voorzitter van het bestuur van Visit Brummen, is kostenbesparing het motief om af te stappen van het VVV-beeldmerk: “Het is vrij eenvoudig. We moeten fiks betalen om het logo en de licenties voor de databases van de VVV te mogen gebruiken. Dat geld kunnen we beter besteden, menen we.”

Stichting Visit Brummen Eerbeek is een collectief van verschillende actieve ondernemers uit het toeristisch/recreatieve werkveld. Zij houden zich bezig met de promotie van het lokale gastheerschap, maar doen daarnaast ook aan productontwikkeling. Daarbij hoort onder meer het maken van folders en het ontwikkelen van toeristische routes, zoals de fietsroute Zwerven langs de IJssel en de wandelroute Stationswandeling.

Het zou een kostenbesparing van circa 10.000 euro gaan opleveren. Volgens Touw zal er voor de toeristische consumenten weinig veranderen. “Aan de kwaliteit van de dienstverlening zal niets veranderen, maar we houden wel meer geld over om bijvoorbeeld extra producten te ontwikkelen waarmee we Brummen toeristisch meer op de kaart gaan zetten.

Inez Hendriks, die in haar kantoorboekhandel aan de Stuijvenbuchstraat ook het lokale VVV punt beheert, is die overtuiging ook toegedaan. “Het bord VVV gaat van de gevel, een nieuw bord met een i komt ervoor terug. Maar verder blijft de informatievoorziening gericht op de gemeente Brummen gewoon gelijk.” Volgens Hendriks loopt overigens de verbintenis met de VVV nog tot eind van het jaar.

Visit Brummen is in 2015 in het leven geroepen nadat Het Veluws Bureau voor Toerisme failliet ging. Om het lokale gastheerschap te borgen besloot de gemeente een organisatie in het leven te roepen om de Brummen promotie ter hand te nemen. Visit Brummen is een zelfstandige stichting maar wordt wel gefinancierd door de wordt gefinancierd door de gemeente, die het geld (onder meer) daarvoor weer binnen hengelt via de toeristenbelasting. Toerisme is een belangrijke economische sector voor Brummen. In een regulier jaar zijn er zo’n 400.000 overnachtingen. Door gericht promotie voor de Brummense dorpen te bedrijven, hoopt de gemeente dat veel toeristen die ook bezoeken. Wat weer geld in het laatje brengt voor de lokale middenstand en horeca.

Uit de krant

Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 18 uur geleden
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 19 uur geleden
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 19 uur geleden
Foto ter illustratie.
Doe mee met ons gezellige Buurtklusteam! Algemeen 20 uur geleden
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 21 uur geleden
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 21 uur geleden
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 19 apr, 17:21
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 19 apr, 17:03