Logo brummensnieuws.nl

VVV-beeldmerk verdwijnt uit gemeente Brummen

Het VVV- beeldmerk verdwijnt uit de gemeente Brummen. Het wordt vervangen door het logo Toerist i, toeristen informatie dus. Dat heeft de organisatie Visit Brummen, die in de gemeente met de uitvoering van het toeristische beleid is belast, besloten.

Volgens Heidi Touw, voorzitter van het bestuur van Visit Brummen, is kostenbesparing het motief om af te stappen van het VVV-beeldmerk: “Het is vrij eenvoudig. We moeten fiks betalen om het logo en de licenties voor de databases van de VVV te mogen gebruiken. Dat geld kunnen we beter besteden, menen we.”

Stichting Visit Brummen Eerbeek is een collectief van verschillende actieve ondernemers uit het toeristisch/recreatieve werkveld. Zij houden zich bezig met de promotie van het lokale gastheerschap, maar doen daarnaast ook aan productontwikkeling. Daarbij hoort onder meer het maken van folders en het ontwikkelen van toeristische routes, zoals de fietsroute Zwerven langs de IJssel en de wandelroute Stationswandeling.

Het zou een kostenbesparing van circa 10.000 euro gaan opleveren. Volgens Touw zal er voor de toeristische consumenten weinig veranderen. “Aan de kwaliteit van de dienstverlening zal niets veranderen, maar we houden wel meer geld over om bijvoorbeeld extra producten te ontwikkelen waarmee we Brummen toeristisch meer op de kaart gaan zetten.

Inez Hendriks, die in haar kantoorboekhandel aan de Stuijvenbuchstraat ook het lokale VVV punt beheert, is die overtuiging ook toegedaan. “Het bord VVV gaat van de gevel, een nieuw bord met een i komt ervoor terug. Maar verder blijft de informatievoorziening gericht op de gemeente Brummen gewoon gelijk.” Volgens Hendriks loopt overigens de verbintenis met de VVV nog tot eind van het jaar.

Visit Brummen is in 2015 in het leven geroepen nadat Het Veluws Bureau voor Toerisme failliet ging. Om het lokale gastheerschap te borgen besloot de gemeente een organisatie in het leven te roepen om de Brummen promotie ter hand te nemen. Visit Brummen is een zelfstandige stichting maar wordt wel gefinancierd door de wordt gefinancierd door de gemeente, die het geld (onder meer) daarvoor weer binnen hengelt via de toeristenbelasting. Toerisme is een belangrijke economische sector voor Brummen. In een regulier jaar zijn er zo’n 400.000 overnachtingen. Door gericht promotie voor de Brummense dorpen te bedrijven, hoopt de gemeente dat veel toeristen die ook bezoeken. Wat weer geld in het laatje brengt voor de lokale middenstand en horeca.

Meer berichten
 


Week 30

VRAAGGESPREKDe oplossing voor week 9: