Wout van den Broek (links), locatie manager Oranjeborg Loenen en Gerrit Blom (rechts), bestuurslid algemene zaken Loenermark.
Wout van den Broek (links), locatie manager Oranjeborg Loenen en Gerrit Blom (rechts), bestuurslid algemene zaken Loenermark.

Samenwerking Loenermark en Oranjeborg

Algemeen

LOENEN - Voetbal vereniging Loenermark en zorginstelling Oranjeborg, beiden uit Loenen, gaan samenwerken. Maatschappelijke betrokkenheid staat bij hun allebei hoog in het vaandel. Nu zorginstelling Oranjeborg ook een locatie in Loenen geopend heeft, hebben ze elkaar snel gevonden en ligt samenwerking dan ook voor de hand. Oranjeborg heeft naast Loenen ook vestigingen in Epe, Havelte, de Wijk en Biddinghuizen.

Het oorspronkelijke plan was vanaf half maart te starten, door de COVID-19 ontwikkelingen heeft dit vertraging opgelopen. Nu de maatregelingen versoepelt zijn kan de samenwerking starten.

Oranjeborg vindt het belangrijk om iets terug te kunnen doen voor de maatschappij. De cliënten hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en vallen vaak buiten de boot door hun verstandelijke beperking en soms onbegrepen gedrag. Door middel van een zinvolle en nuttige dagbesteding worden bewoners gestimuleerd een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Op tijd uit bed, een goed ontbijt en dan samen aan het werk. Gewoon serieus werk dat ertoe doet. Daar waar bewoners eerder tot maatschappelijke overlast zorgden, dragen zij nu hun steentje bij. Oranjeborg weegt daarbij voortdurend af welke bijdrage dit kan leveren aan de waardigheid van de cliënt, alsmede aan het vervullen van zijn verantwoordelijkheid als ‘goede buur’. Loenermark wil graag meer zijn dan een doorsnee voetbalvereniging en biedt hier dan ook graag de mogelijkheid toe. 

Loenermark is al een tijdje bezig met het anders organiseren van het onderhoud. De onderhoudscommissie, die alle onderhoud coördineert, geeft hier invulling aan. Wat is direct nodig en wat kan nog wel even wachten? Zeker voor de wekelijkse onderhoudsklussen zijn extra handjes welkom. De vergrijzing van de woensdagmiddag onderhoudsploeg speelt hier ook een rol bij.

Locaties van Oranjeborg hebben al de nodige ervaring met het onderhouden van verschillende sportcomplexen. Daar wordt Loenermark nu aan toegevoegd. De bewoners van Oranjeborg voeren, onder begeleiding van een medewerker van Oranjeborg, diverse onderhoudswerkzaamheden uit. Met Loenermark is overeengekomen dit wekelijks op een vaste ochtend te doen. De werkzaamheden worden uitgevoerd zonder dat er een financiële vergoeding tegenover staat, een win-win situatie. Zowel zorginstelling Oranjeborg als voetbalvereniging Loenermark hopen dat het een succesvolle samenwerking voor de lange termijn wordt.

Uit de krant

Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 21 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 21 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 21 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 21 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38