Afbeelding

Natuurvriendenhuis ABK-huis in Hall is weer open

Algemeen

HALL - Met ingang van 1 juli is het Nivon natuurvriendenhuis ABK-huis weer open. Na drie-en-een halve maand sluiting, zijn we blij om weer gasten te kunnen ontvangen, al ziet dat er wel anders uit dan ‘voor corona’. Het aangrenzende Natuurkampeerterrein Het Hallse Hull was al sinds 25 mei open voor kampeerders met eigen sanitair, maar kan sinds 18 juni gelukkig ook weer tentkampeerders verwelkomen: het sanitair mag weer gebruikt worden.

Vol kampeerseizoen voor de boeg

Nu veel mensen vakantie in eigen land vieren, verwacht de beheercommissie een gezellig druk kampeerterrein deze zomer. De reserveringen stromen binnen en de geplande kinderactiviteiten worden flink uitgebreid. Marieke Sieslieng van de beheercommissie: “Ook op het kampeerterrein moesten we aan veel eisen voldoen. Het sanitair is wat anders ingericht, niet alle kampeerplaatsen zijn beschikbaar en we verwachten dat gasten hun verantwoordelijkheid nemen en afstand houden. We hopen natuurlijk dat deze zomer veel mensen het Nivon opnieuw ontdekken als fijne plek om vakantie te vieren met elkaar. En dat ze blijven terugkomen.”

Duurzaamheid

Al die tijd dat er geen gasten waren heeft de beheercommissie bepaald niet stil gezeten. Marieke Sieslieng: “We hadden voor dit jaar al gepland om alle maatregelen die nodig zijn om het internationaal duurzaamheidskeurmerk Green Key te halen uit te voeren. We hadden al zilver, maar we hebben flink doorgepakt en nu hebben we het ‘Gold’ gehaald. Zowel voor het kampeerterrein als voor het ABK-huis. De gasten zullen straks dus niet alleen coronamaatregelen aantreffen, maar ook zullen ze zien dat er nu lichtsensoren zijn, dat we verdere energie- en waterbesparende maatregelen hebben genomen, dat we alleen nog maar duurzame schoonmaakmiddelen gebruiken et cetera.”

Corona had ingrijpende gevolgen

Ook bij het Nivon heeft de corona crisis er flink ingehakt. Alle 13 Nivon- natuurvriendenhuizen in Nederland gingen half maart dicht en zo kwamen er van de ene dag op de andere geen inkomsten meer binnen. Veel mensen die boekingen hadden staan kregen een teleurstellend telefoontje en familie- en andere bijeenkomsten moesten worden geannuleerd. Voor het Nivon waar ‘sociaal en samen’ zo hoog in het vaandel staat, was dat een lastige boodschap om te brengen. De vrijwilligers staan altijd klaar om de gasten een zo aangenaam mogelijk verblijf te bezorgen, ook zij hebben hun werk gemist.
De beheercommissie heeft afgelopen weken het hele huis bekeken door de bril van de eisen van het RIVM en de veiligheidsregio. En dan voelt het wat raar om in de grote zaal gescheiden zitjes te maken en in de keuken te zorgen voor tijdsblokken waarin gasten de keuken gescheiden kunnen gebruiken. Marieke Sieslieng: “Met behoud van zoveel mogelijk van onze Nivon principes hebben we aanpassingen doorgevoerd. We blijven een beroep doen op ieders eigen verantwoordelijkheid en gezond verstand. Ook met afstand kun je samen genieten van onze mooie accommodatie. We zijn benieuwd naar de reacties van de eerste gasten.”

Uit de krant

Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 46 minuten geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 1 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 1 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 20 uur geleden
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 20 uur geleden
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 23 uur geleden
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 23 uur geleden
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38
Foto ter illustratie.
Eerste gezellige rommelmarkt Algemeen 26 mrt, 14:20
Filmfragment film 'Freedom Writers'.
Freedom Writers in Filmcafé Kruiskerk Algemeen 26 mrt, 14:13
Afbeelding
Paasgroet van de Zonnebloem Algemeen 26 mrt, 13:48