Afbeelding

Op avontuur in eigen land

Algemeen

BRUMMEN - Nu een tripje naar een tropisch oord deze zomer lastig lijkt te worden, is een vakantie in eigen land voor velen een aantrekkelijk alternatief. Dat merken campings in omgeving Brummen ook: de telefoon staat roodgloeiend en er zijn meer reserveringen dan ooit.

“Het is werkelijk niet te geloven, alles is gewoon bomvol,” zegt eigenaar Ineke te Winkel van naturistencamping De Kikker in Hall. “Ook tijdens het Pinksterweekend stond ons terrein helemaal vol met campers.” Gedeelde sanitaire voorzieningen moesten in verband met corona gesloten blijven, maar kampeerders met eigen voorzieningen waren welkom. “Dat is het voordeel van een naturistenterrein: mensen namen achter de caravan gewoon een geïmproviseerde douche met een waterzak.” Inmiddels mogen gedeelde voorzieningen wanneer mogelijk weer op aangepaste wijze worden geopend.

Ook Camping Robertsoord in Eerbeek is in trek. Eigenaar Tessa den Dekker vertelt: “Het hoogseizoen is nu al volgeboekt, terwijl er normaal gesproken vaak nog wel een plekje vrij is. Wij merken dat mensen meestal op het laatste moment bij ons boeken, maar nu wordt er meer vooruit gepland.” Deze drukte was welkom, omdat er zo een kleine inhaalslag gemaakt kon worden na een erg rustig voorjaar. “Doorgaans zitten we tijdens Pinksteren en Hemelvaart vol, maar dat was onder de huidige omstandigheden niet mogelijk.” 

Wat moet er allemaal gebeuren om een camping corona-proof te maken? Op camping Robertsoord doen ze het als volgt: “Om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk aanwezig zijn in de sanitaire ruimtes, hebben we een schuifbordje bij de deur geïnstalleerd waarmee aangegeven wordt of de ruimte bezet is. Dit kun je buiten al zien, zodat je niet binnen hoeft te wachten. Ook hebben we looproutes aangegeven, waardoor er een duidelijke in- en uitgang is. Daarnaast hebben we een deel van de douche- en toilethokjes gesloten, zodat er gemakkelijk afstand gehouden kan worden. En natuurlijk is er altijd desinfecterende handgel in overvloed.” Er zijn dus voldoende maatregelen getroffen, maar gasten worden ook verzocht om zelf verantwoordelijkheid te nemen en de ruimtes netjes achter te laten. “Uiteindelijk moet je het toch samen doen,” zegt Tessa den Dekker.

Gelukkig kunnen de campings rekenen op begrip en medewerking: gasten komen voornamelijk voor de rust en om de omgeving te verkennen. Dat het er soms wat primitiever aan toe gaat vanwege de coronamaatregelen, draagt volgens sommigen zelfs bij aan de ervaring: “Dit is weer echt kamperen.”

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 4 uur geleden
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 4 uur geleden
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 5 uur geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 7 uur geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 7 uur geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 7 uur geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 7 uur geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 7 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 7 uur geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 8 uur geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 8 uur geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 8 uur geleden