Afscheidsfotograaf, bijzonder vak
Logo brummensnieuws.nl
Een erehaag voor de overledene bij het crematorium te Dieren. Foto: Marion Verhaaf
Een erehaag voor de overledene bij het crematorium te Dieren. Foto: Marion Verhaaf

Afscheidsfotograaf, bijzonder vak

BRUMMEN - Een afscheid fotograferen, dat doe je toch niet? Die reactie krijgen afscheidsfotografen vaker. Het taboe dat hierop rust, willen zij dan ook graag wegnemen. Het is een bijzonder vak, waar een opleiding voor bestaat.

Ons redactielid Marion Verhaaf volgt de opleiding tot Bekwaam Afscheidsfotografe bij Boukje Canaan, die deze opleiding ontwikkelde. Het afgelopen jaar heeft Verhaaf al enkele keren een afscheid gefotografeerd. Daaruit blijkt vaak dat foto's kunnen zoveel betekenen voor families tijdens, maar zeker ook na een verlies.

Waarom afscheidsfotografie?

De familie beleeft een afscheid vaak in een roes, er gebeurt zoveel. Dan zijn juist foto's een mooie en waardevolle manier om hier op terug te kijken. En zo te zien wat er nu allemaal gebeurde. De foto's tonen de steun aan elkaar, de handen in elkaar geklemd, maar ook reacties op sprekers. Soms is dat zelfs een glimlach op het gezicht van de familie. Het samen dragen van het verdriet om de overledene, elk gebaar is dan van belang. De fotograaf legt het vast. 

Als afscheidsfotograaf ben je aanwezig, maar ook weer niet. Verhaaf kreeg onlangs van een familie deze reactie. "We hebben je totaal niet opgemerkt eigenlijk... Das niet lief zeggen, maar dat houdt voor ons dus in dat je het perfect hebt gedaan! Je bent onmisbaar geweest en we zijn dankbaar voor de mooie foto's." Kijk op www.marionfotografie.nl voor informatie over afscheidsfotografie.

Meer berichten
 


Week 02

In week 2 stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: