Afbeelding

Foto van u en voor u als Mantelzorger

Algemeen

BRUMMEN - 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag laten we zien dat heel Nederland mantelzorgers waardeert. Ruim twintig jaar geleden nam MantelzorgNL het initiatief voor de Dag van de Mantelzorg, inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende activiteit. Ook Knooppunt Mantelzorg uit de gemeente Brummen wil op deze dag de mantelzorgers uit de gemeente op een ludieke wijze ‘in beeld’ brengen. 

In Nederland zijn 4,4 miljoen mantelzorgers; mensen die onbetaalde ondersteuning bieden aan een hulpbehoevend persoon in hun directe sociale omgeving. Ook in de gemeente Brummen zijn vele mantelzorgers actief voor hun naaste(n). 

‘De Dag van de Mantelzorg’: Wat wil jij in beeld brengen? 

Ben jij een mantelzorger van 25 jaar of ouder en woont degene waar je voor zorgt in de gemeente Brummen? Dan bieden wij jou heel graag ‘een persoonlijk cadeau’ aan vanwege de Dag van de Mantelzorger. Gemeente Brummen, Knooppunt Mantelzorg en Fotostudio Lifetime uit Brummen hebben de handen ineengeslagen om de mantelzorgers in onze gemeente iets moois aan te kunnen bieden. In deze tijden van corona willen we graag een veilige en persoonlijke blijk van waardering aanbieden.

Mantelzorgers krijgen de kans om van iets wat hen dierbaar is een persoonlijke foto te krijgen. Wat zou jij voor eeuwig vastgelegd willen zien? Je partner? Je gezin? De kleinkinderen? Je huisdier? Het kan ook een foto zijn van een dierbaar element in je huis of tuin? De foto kan thuis gemaakt worden of op een locatie in de gemeente Brummen. Maar ook in Fotostudio Lifetime. In overleg met fotograaf Evelien kan in ieder geval een heleboel. Er kan 1 foto per adres gemaakt worden. Wil je alvast ideeën opdoen voor jouw eigen foto? Kijk dan op: www.fotostudiolifetime.nl voor inspiratie. 

Graag laten we ook een mooie collage maken van alle foto’s. Deze collage willen we aan alle inwoners van Brummen laten zien, omdat we trots zijn we op onze mantelzorgers. Uiteraard vragen we hierbij om de instemming van de mantelzorger, want vanwege de privacyregels is men niet verplicht aan de collage mee te werken. Op 10 november wordt de collage onthuld in het gemeentehuis. 

Hoe gaan we het aanpakken?

Wil jij als mantelzorger ook een mooie foto? Neem dan snel telefonisch contact op met Susanne Thijsen van Stichting Welzijn Brummen. Doe dit via telefoonnummer 0575-561988. Je kan ook mailen naar s.thijsen@welzijnbrummen.nl. Susanne maakt dan direct een foto-afspraak met jou. 

Je kan je gedurende de hele maand juli aanmelden. Mocht je nog niet zijn ingeschreven bij het Knooppunt Mantelzorg dan ga je met je aanmelding akkoord met inschrijving bij het Knooppunt. Uiteraard wordt vertrouwelijk met jouw gegevens omgegaan, deze worden niet gedeeld met derden. De foto’s worden tussen 1 juli en 15 oktober gemaakt. Fotograaf Evelien van Foto Studio Lifetime maakt hier speciaal tijd voor vrij. 

Contactgegevens Knooppunt

Voor mantelzorgondersteuning kun je terecht bij Knooppunt Mantelzorg Brummen, onderdeel van Stichting Welzijn Brummen. Mantelzorgconsulenten Ellen Lammersen en Karin van Aalst van het Knooppunt zijn te bereiken via mantelzorg@welzijnbrummen.nl of telefoonnummer (0575) 56 19 88.

Uit de krant

Jazz en Swingmuziek werd in WO2 verboden.
Forest Jazz Band speelt op 5 mei Algemeen 33 minuten geleden
Afbeelding
Collecte Hartstichting brengt mooi geldbedrag op in Brummen Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen gisteren
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen gisteren
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 24 apr, 13:39
Foto ter illustratie.
Doe mee met gezellige Buurtklusteam! Algemeen 24 apr, 12:28
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 24 apr, 12:21
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 24 apr, 12:20
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 24 apr, 12:15
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34