Afbeelding

Besluitvormende vergadering ook in juni nog online

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - Naast de behandeling van Perspectiefnota worden er deze maand ook andere besluiten genomen. Op donderdagavond 25 juni staan 6 inhoudelijke raadsvoorstellen op de agenda tijdens een digitale raadsvergadering. Tijdens deze vergadering wordt afscheid genomen van wethouder Eef van Ooijen en raadslid Erwin te Bokkel. Tevens wordt de stemprocedure voor de benoeming van wethouderskandidaat Cathy Sjerps gestart. Deze vergadering kunt u thuis of op elke andere locatie via volgen. Dit kan via de livestream op www.brummen.nl, maar ook via het televisiekanaal van RTV Veluwezoom. 

Van de 6 raadsvoorstellen staan er 5 als bespreekstuk en 1 als hamerstuk op de agenda. Als een voorstel als hamerstuk op de agenda staat wil dat zeggen dat over dat voorstel naar verwachting een besluit wordt genomen zonder dat de gemeenteraad daarover nog inhoudelijk in debat gaat. Tijdens het raadsforum op 11 juni is namelijk gebleken dat alle fracties dit voorstel steunen. Het gaat daarbij om in te stemmen met de begroting van de Omgevingsdienst Veluwe IJssel. 

Verschillende thema`s voor de bespreekstukken

De besluiten die worden genomen na bespreking hebben verschillende thema`s. Zo zijn er op het gebied van het sociaal domein besluiten te nemen over het Rekenkamerrapport Dagbesteding, de Regiovisie Huiselijk geweld 2020-2023 en de Begroting Basismobiliteit. De Verordening Toekomstbestendig wonen staat in het teken van duurzaamheid. Het agendapunt Budgetaanvraag landschapsbiografie komt voort uit een burgerinitiatief en richt zich op bewustwording over het lokale landschap. De agenda bevat verder ook een aantal andere vaste agendapunten, zoals de lijst met ingekomen en te verzenden stukken.

Stemprocedure nieuwe wethouder

Deze vergadering vormt voor sommige deelnemers het einde aan hun deelname aan de Brummense politiek. Eef van Ooijen neemt namelijk afscheid als wethouder namens het PvdA en ook Erwin Te Bokkel keert niet meer terug als raadslid voor het CDA. De procedure voor de invulling van de wethoudersfunctie wordt tijdens dezelfde vergadering gestart. Cathy Sjerps is hiervoor kandidaat. Omdat het wettelijk nog niet is toegestaan om digitaal te stemmen krijgen alle raadsleden de mogelijkheid om na deze vergadering de stembrieven persoonlijk in te leveren op het gemeentehuis. Op maandagavond 29 juni wordt de uitslag van deze stemming vervolgens bekendgemaakt. 

Laatste vergadering voor het zomerreces

Bij een positieve besluitvorming volgt op donderdag 2 juli een nieuwe raadsvergadering waarbij de officiële beëdiging op de agenda staat voor zowel de vervanging van Van Ooijen als Te Bokkel. Tijdens deze vergadering wordt ook afscheid genomen van de griffier Marja Nengerman. Zij maakt gebruik van haar pensioen. Haar opvolger Diede Balduk neemt het stokje officieel met ingang van 1 september over. 

Agenda en bijhorende stukken

De vergaderstukken vindt u op de raadswebsite www.brummen.nl/gemeenteraad. Ook liggen er voor belangstellenden binnenkort weer exemplaren ter inzage in de hal van het gemeentehuis in Brummen. U bent van harte uitgenodigd de vergadering digitaal via de gemeentewebsite en de kanalen van RTV Veluwezoom te volgen. Inspreken tijdens een besluitvormende raadsvergadering is niet mogelijk. Het raadsforum is hiervoor het uitgelezen moment.

Uit de krant

Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 9 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 10 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 10 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 10 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38