Logo brummensnieuws.nl
Echtpaar Schut is blij verrast!
Echtpaar Schut is blij verrast!

Jan Schut 75 jaar lid van D.E.S.

Echtpaar Schut is blij verrast!
Echtpaar Schut is blij verrast!

HALL - Maandag 15 juni was het precies 75 jaar geleden dat Hallenaar Jan Schut zich liet inschrijven als lid van Door Eendracht Sterk. Als eerbetoon bracht de muziekvereniging hem zondagmiddag een serenade.

De hoge opkomst van muzikanten maakt duidelijk dat de waardering voor de 91- jarige Jan Schut nog steeds erg groot is. In de stromende regen werd voor zijn woning een serenade gebracht. Voorzitter Johan Welmers roemde hem voor alles wat hij gedaan heeft in het verleden en dat hij, ondanks zijn hoge leeftijd nog steeds erg betrokken is bij het reilen en zeilen van de vereniging. Hij sprak daarbij de wens uit dat Schut het uitgestelde jubileumfeest volgend jaar in goede gezondheid mee kan vieren.

Van het K.N.M.O. ontving Schut een oorkonde met bijbehorende bronzen medaille, zijn vierde onderscheiding van de muziekkoepel. Bij zijn 50- jarig jubileum werd hij Koninklijk onderscheiden en Lid in de orde van Oranje Nassau. Hij is 64 jaar actief lid geweest en speelde cornet en trompet. Bij zijn afscheid werd hij benoemd tot erelid. Zijn zoon Hendri was jarenlang actief als slagwerker bij DES en omdat hij mantelzorger is voor zijn ouders mocht hij de 1.5 meter afstand overtreden om zijn vader te decoreren.

Het echtpaar Schut stond compleet verrast in de deuropening. “Ik had nog helemaal niet aan die datum gedacht, zei Jan. Ondanks het slechte weer was bijna iedereen erbij, ik vond het echt geweldig.”

Meer berichten
 


Week 27

In week 27 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 9: