Afbeelding

De Dorpsraad in Brummen leeft en is volop in beweging

Algemeen

INGEZONDEN - Hoewel we elkaar al even niet hebben kunnen ontmoeten door corona gaat de Dorpsraad onverdroten door met het behartigen van de belangen van de inwoners van het dorp Brummen en vergroten van de leefbaarheid in het dorp. Veel gebeurt achter de schermen, maar veel is ook direct zichtbaar voor onze inwoners, zoals het verwijderen van zwerfvuil en de beschildering van hetviaduct naar Cortenoever.

In de afgelopen tijd een aantal vrijwilligers van BZZV (Brummen Zonder ZwerfVuil) doorgegaan met het schoonhouden van Brummen. Helaas was dit niet mogelijk in groepsverband, maar individueel wel. Vlak voor de coronacrisis is met een kleine groep binnen BZZV begonnen met het nadenken over preventie; m.a.w. hoe kunnen we voorkomen dat zwerfvuil op straat beland. Er zijn reeds een aantal creatieve ideeën besproken en uitgewerkt. Hopelijk kan dit initiatief binnenkort weer opgepakt worden.

Ook werd u eerder al in het Brummens Weekblad, via Facebook en onze website, geïnformeerd over de prachtige bloembakken die het dorp op een aantal plaatsen sieren en de speeltoestellen op het veld aan de Van Hogendorpstraat die door betrokken omwonenden een mooi nieuw verfje kregen.

Naar aanleiding van de recente berichtgeving van de gemeente rondom de Perspectiefnota heeft de Dorpsraad een brief gestuurd naar de raad en zorgen uitgesproken over de ontwikkelingen in de gemeente Brummen, waaronder mogelijke bezuinigingen op de subsidie voor de dorpsraad. Hiermee komt de door de gemeente zelf gewenste participatie in het gedrang. Ook de ontwikkelingen van het centrumplan Brummen dreigen langdurig te worden uitgesteld. In het regulier overleg met wethouder Inberg zal dit zeker aan de orde komen.

In elk geval fietsten de wethouder en een aantal bestuursleden vast gezamenlijk een route vanaf het centrum naar de veerpont om verbeteringen in de bewegwijzering te bespreken.

Interne wijzigingen
Tijdens onze laatste openbare vergadering eind 2019 hebben we afscheid genomen van onze gewaardeerde penningmeester Anne-Marie Wigbold. De vervanging en overdracht hebben inmiddels plaats gevonden en in Anne Margreet van der Horst hebben we gelukkig een waardig opvolgster gevonden. Algemeen bestuurslid Jan Willem de Jonge is op die zelfde vergadering bij u geïntroduceerd. Jan Willem zal zich onder andere gaan bezighouden met het Centrumplan Brummen.

Dick van Goor en Christiaan de Jong hebben aangegeven hun taak te willen neerleggen als bestuurslid. Dick wil zich zeker nog blijven inzetten voor de werkgroep Groen, waar we heel blij mee zijn. Als nieuw algemeen bestuurslid mogen wij Hay Verstappen verwelkomen. Er zal in overdrachtsgesprekken nader bepaald worden waar hij zich op gaat toeleggen. Verder zijn we in gesprek met nog twee potentiële kandidaten voor het bestuur. We kunnen uiteraard meer enthousiaste belangstelling gebruiken, zodat we ook meer belangrijke onderwerpen in het dorp kunnen op- en aanpakken.

Achter de schermen gaan intussen de interne vergaderingen gewoon door, want dat doen we online. Unaniem heeft het bestuur ervoor gekozen om de eerstvolgende openbare vergadering van 24 juni a.s. uit te stellen. We spreken echter de hoop en verwachting uit dat we elkaar weer mogen zien op de algemene vergadering van woensdag 30 september a.s. Dan kunt u tevens onze nieuwe bestuursleden ontmoeten.

Groet namens het bestuur,

Henk Poldermans

Uit de krant

Kunt u het zich voorstellen? Een baby voeden van de koningin?
"De Min van de Koningin" Algemeen 1 uur geleden
Jazz en Swingmuziek werd in WO2 verboden.
Forest Jazz Band speelt op 5 mei Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Collecte Hartstichting brengt mooi geldbedrag op in Brummen Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 24 apr, 14:39
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 24 apr, 14:20
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 24 apr, 13:39
Foto ter illustratie.
Doe mee met gezellige Buurtklusteam! Algemeen 24 apr, 12:28
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 24 apr, 12:21
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 24 apr, 12:20
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 24 apr, 12:15
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43