Afbeelding

Horeca dolblij met gasten aan tafel

Algemeen

REGIO - Horecabazen beleefden 1 juni hun ‘finest hour’ na 2,5 maanden gesloten te zijn geweest door de corona crisis. De combinatie van schitterend weer en een vrije, tweede pinksterdag zorgde ervoor dat velen hun weg naar het terras wisten te vinden. Volgens burgemeester Alex van Hedel verliep de eerste dag van de openstelling probleemloos. “Ik begrijp van de toezichthouders dat iedereen zich keurig aan de regels hield. Dat is natuurlijk fantastisch.”

Opgewektheid was er overal. In de tuin van De Korenmolen waren ‘s middags bijna alle tafels bezet. Eigenaar Johan van Zadelhoff was een blij man. “Het is net of ik m’n eerste zaak open. Het is zo fijn om weer gasten te mogen ontvangen.”

Bij De Tijd aan de Stuijvenburchstraat waren aanvankelijk een paar tafels bezet. “Normaal gesproken is zondag de meest rustige dag van de week voor ons”, zegt eigenaar Debby Bloemendal. Het is nu iets drukker. Tijdens de lunch liep het daarentegen wel lekker door. Mensen wachten het blijkbaar even af. Of ze hebben het idee dat alles al wel gereserveerd zou zijn. Wel worden nog veel maaltijden afgehaald. Maar goed: we zijn erg blij dat we weer open zijn.”

In het pannenkoekenhuis stond Anita Katerberg klaar met een jong team om haar heen, scholieren die blij zijn weer te mogen werken. Het terras is uitgebreid met wat tafels onder een afdak en er werd ‘een goede lunch gedraaid.’ Gelukkig hoeven kinderen zich niet te houden aan de 1.5 meter afstand. In de speeltuin vermaakten Jennifer, Bauko en Rinke zich opperbest, ze waren superblij dat ze hier eindelijk weer konden spelen.

De hernieuwde openstelling van de Vroolijke Frans was volgens uitbater Theo van Enckevort ‘fantastisch!’ Toen om 12:00 uur alles openging, waren de tafels al vrij snel bezet en dat liep door tot in de avonduren rond 22.30u. "De gasten waren zeer gedisciplineerd en wachten netjes tot er weer een tafeltje vrij was en wij de kans hadden gehad om alles te desinfecteren. Dat was echt heel erg fijn. Iedereen snakt er zo te zien echt naar, om er weer lekker uit eten te kunnen gaan. En het is voor ons heel erg fijn weer bezig te kunnen zijn met waar we goed in zijn."

Marcel Gardenbroek van de Heideroos kreeg deze middag controle van Gary Pietersz, drank- en horeca inspecteur en toezichthouder Bert Cijnssen. Zij controleren in Brummen de horecagelegenheden of ze voldoen aan de nieuwe regelgeving. “Bij alle ondernemers zag je dat ze ontzettend hard gewerkt hebben om de zaakjes op orde te krijgen, zegt Pietersz. We hebben nog nergens aanmerkingen hoeven maken. Ook hier is alles tiptop voor elkaar, zo zien we het graag.”

Uit de krant

Kunt u het zich voorstellen? Een baby voeden van de koningin?
"De Min van de Koningin" Algemeen 3 uur geleden
Jazz en Swingmuziek werd in WO2 verboden.
Forest Jazz Band speelt op 5 mei Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Collecte Hartstichting brengt mooi geldbedrag op in Brummen Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 24 apr, 14:39
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 24 apr, 14:20
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 24 apr, 13:39
Foto ter illustratie.
Doe mee met gezellige Buurtklusteam! Algemeen 24 apr, 12:28
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 24 apr, 12:21
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 24 apr, 12:20
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 24 apr, 12:15
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43