Afbeelding

Gratis cliëntondersteuner Annemieke Spijker

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - Heeft u ondersteuning nodig voor het keukentafelgesprek met een medewerker van Team voor Elkaar? Of Met een medewerker van WerkFit Brummen? Gaat u een uitkering aanvragen bij het UWV? Dan kunt u kosteloos gebruik maken van de onafhankelijke cliëntondersteuner mevrouw Annemieke Spijker! Vanaf nu kan dat weer via een persoonlijk gesprek. Want vanwege de coronamaatregelen kon dat de afgelopen periode alleen telefonisch. Heeft u een gesprek, dan gelden natuurlijk alle noodzakelijke hygie¨nemaatregelen. Zo vraagt Spijker voorafgaand aan het bezoek of er sprake is van (een vermoeden van) een coronabesmetting en/of er personen aanwezig zijn met klachten. Als dit zo is, dan gaat het bezoek niet door en wordt gebruik gemaakt van bijvoorbeeld de telefoon. Uiteraard was de clie¨ntondersteuner voor en na ieder bezoek haar handen en schudt zij geen handen.

Bij organisaties zoals Team voor Elkaar, WerkFit Brummen en UWV werken professionals die vanuit uw vraag en situatie onderzoeken hoe ze u het beste kunnen helpen. Zo’n gesprek is natuurlijk erg belangrijk voor u en vaak ook best spannend. Daarom vindt de gemeente Brummen het erg belangrijk dat een inwoner zichzelf ook goed voorbereid op dit gesprek. Hulp van iemand die met u meedenkt en samen met u het gesprek voorbereid kan prettig voor u zijn. Dat kan een familielid of een goede bekende van u zijn, Maar ook kunt u vragen om de cliëntondersteuner van Adviespunt Zorgbelang Gelderland, Annemieke Spijker. De clie¨ntondersteuner is onafhankelijk en handelt alleen in uw belang. Zij kan u (geheel gratis) informeren, adviseren en bijstaan bij het krijgen van de juiste ondersteuning.

U kunt Annemieke Spijker benaderen via bijvoorbeeld de medewerkers van Team voor Elkaar of WerkFit Brummen. Maar u mag ook zelf rechtstreeks met haar contact opnemen. Zij is bereikbaar via het telefoonnummer van Adviespunt Zorgbelang Gelderland: tel. (026) 384 28 26.

Onafhankelijk en deskundig

Het recht op onafhankelijke clie¨ntondersteuning is stevig verankerd in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze vorm van hulp en ondersteuning van een inwoner sluit naadloos aan bij de gemeentelijke visie waarbij de vraag en situatie van een inwoner centraal staat. Niet voor niets gebruiken we in onze gemeente de slogan ‘samen goed voor elkaar’. Met Zorgbelang Gelderland heeft de gemeente een organisatie ingeschakeld met ruime ervaring als het gaat om onafhankelijke ondersteuning aan clie¨nten. Deskundigen die u helpen uw situatie en uw mogelijkheden in kaart te brengen. Met u meedenken over wat u nodig heeft om verder te kunnen. Samen met u bekijken wat het beste bij u en uw situatie past. Maar u ook bij staan als u het lastig vindt de juiste woorden te vinden. En dit dus geheel gratis.

Bereikbaarheid Team voor Elkaar

Ook medewerkers van Team voor Elkaar kunnen u ondersteunen bij het inzetten van de clie¨ntondersteuner. Er zijn in verband met de coronamaatregelen op dit moment ge´e´n inloopspreekuren in Plein Vijf, het Servicepunt in Eerbeek en het gezondheidscentrum De Toren in Brummen. Team voor Elkaar is wel gewoon telefonisch bereikbaar. Dit iedere werkdag van 9 tot 12 uur. Ook kunt u uw vraag mailen naar info@teamvoorelkaar.nl. Per situatie oordeelt de medewerker van Team voor Elkaar of het maken van een afspraak op korte termijn nodig is of dat de vraag op een andere wijze of tijdstip beantwoord kan worden.                                                                                   

Uit de krant

Mevrouw Gebrands en de heer Mulder in het zonnetje gezet na ieder 25 jaar vrijwillige inzet.
Vrijwillers nemen afscheid tijdens speciale bijeenkomst stichting Handsaam Algemeen 17 apr, 11:08
Afbeelding
IVN wandeling Doorstapwandeling Herikhuizerveld Algemeen 16 apr, 14:56
Samen door het prachtige landschap rondom Brummen toeren.
Tweede editie Scootmobieltocht Algemeen 16 apr, 14:28
Afbeelding
Samenwerking Dorpsraad Brummen en IJsselmarke Algemeen 16 apr, 14:22
Aziatisch hoornaar heeft geen natuurlijke vijanden in Nederland.
Aziatische Hoornaar: een gevaar voor onze bijen en natuur Algemeen 16 apr, 14:07
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 16 apr, 13:57
Linedance met de Papervalley dancers.
Countrydansen weer helemaal in de lift Algemeen 16 apr, 13:54
 De graven van 6 bemanningsleden van de neergestorte Lancaster. Foto: Pascal Pasman.
Herdenking 4 mei in Hall Algemeen 16 apr, 13:45
Afbeelding
Meer toelichting nodig voor inzet dieseltreinen bij RegioExpres Algemeen 12 apr, 09:00
Foto: Rutger Jongejan
Brandweer niet altijd inzetbaar door vrijwilligerstekort Algemeen 12 apr, 09:00
Maurits (11) en Noah ( 7) hebben de rubberboot naar het water gesleept.
Wadi vol water Algemeen 12 apr, 09:00
Dagelijkse reportage van de NPO. Foto: Wim Kluvers
NPO Radio 1 bericht '5 dagen' over problematiek Camping De Marshoeve Algemeen 12 apr, 09:00
Wethouder Steven van de Graaf (r) en voorzitter Henk Poldermans tekenen het jaarplan onder toeziend oog van bestuursleden Anne Margreet van der Horst en Hay Verstappen.
Dorpsraad Brummen en gemeente ondertekenen jaarplan Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
"We halen de lucht uit de begroting" Algemeen 12 apr, 09:00