Afbeelding

Stichting Onze DROOM heeft voorlopig nog onderdak!

Algemeen

INGEZONDEN - In de nieuwsbrief en persberichten van de gemeente Brummen staat vermeld dat Stichting Onze DROOM tijdelijk de mogelijkheid heeft gekregen om een inloopkoffiehuis te openen en dat deze mogelijkheid komt te vervallen bij verkoop van het vastgoed. De gemeente Brummen en Dagelijks Leven geven ons gelukkig de mogelijkheid om de komende tijd nog gebruik te blijven maken van het pand. Dit is naar verwachting nog wel een jaar het geval. (facebook gemeente Brummen). We zijn dankbaar dat we van deze mogelijkheid gebruik kunnen maken.

We kunnen wel zeggen dat we meer zijn dan een inloopkoffiehuis. Vanaf 5 januari 2016 zijn we gegroeid tot wat we nu zijn. Een laagdrempelige voorliggende voorziening: Ontmoeting Onze DROOM is een ontmoetingsplek voor iedereen, voor alle leeftijden, een huiskamer waar we samen koffie/thee drinken, bloemschikken, schilderen, muziek luisteren, creatief zijn etc. In het pand aan de Meidoornlaan hebben we Repair Café Brummen, een ruimte voor het repareren en herstellen van kleding/elektrische apparaten etc. en de Kledinguitgifte, hergebruik van kleding voor inwoners met een laag inkomen en inwoners die vanuit duurzaamheid kleding een tweede kans geven. Alle inwoners zijn welkom. Ook inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn welkom om weer dagritme te krijgen en vrijwilligerswerk te doen.

We wisten dat de locatie Meidoornlaan 18a een tijdelijke locatie was, maar zo tijdelijk hadden we niet gedacht. We gingen er vanuit dat we 1 ½ tot 2 jaar gebruik konden maken van de locatie Meidoornlaan 18a, omdat in de zomer van 2019 toenmalig wethouder Steinweg aangaf dat er nog geen toezegging gedaan kon worden of Onze DROOM voor 1½ tot 2 jaar de locatie Meidoornlaan 18a kon gebruiken.

Wethouder van Ooijen heeft het in maart met ons over een geïnteresseerde koper gehad, maar omdat er eerst nog een principebesluit, wijziging bestemmingsplan en een plek voor de HOB moest komen, gaf dat ons de hoop dat het nog wel even zou duren.

Op 20 december hebben we de sleutel van 18a gekregen, op 26 december de Kerstbrunch,  20 februari 2020 de grandioze opening gehad door Samen met de bezoekers, met wethouder van Ooijen en burgemeester van Hedel de Stichting Onze DROOM vlag te hijsen. 15 maart moesten we helaas de deur sluiten ivm de corona maatregelen. 2 juni kunnen we weer open.

In de krant stond vermeld “we kunnen ons haast niet voorstellen dat de raad bij de opening nog niets van de verkoop aan Dagelijks Leven wist”. Hiervoor is een rectificatie gevraagd. Er is gezegd dat we ons niet kunnen voorstellen dat het college op 20 februari niets van de verkoop wist. 

Met de raadsleden hebben we erg goed contact en we voelen ons ook door het merendeel erg gesteund. 16/19 raadsleden hebben immers in november 2018 de motie getekend waarin de raad het college oproept om actief te zoeken, in dit specifieke geval, naar een geschikte locatie voor burgerinitiatief ‘Onze Droom’, passend bij art. 3.4.2. van de nota grondbeleid, ten behoeve van de activiteiten van ‘De Ontmoeting’ en het repaircafé; - om als er een locatie gevonden is, deze locatie (tijdelijk) beschikbaar te stellen aan ‘Onze Droom’ onder de daarvoor geldende voorwaarden. Dit zou ook Meidoornlaan 18 kunnen zijn;

We zijn een beetje bekomen van de schrik en gaan met goede moed en vol vertrouwen verder met waar we in 2016 mee gestart zijn. Samen goed voor elkaar zijn, elkaar ontmoeten en Samen zijn, Samen koken en eten, Samen creatief zijn, Samen repareren en samen dat doen wat goed voor ons is. Onze burgerkracht is groot!

We willen geen keuze maken in welke bezoekers wel/niet mogen komen. Binnen is het door de 1,5 meter maatregel niet mogelijk om alle bezoekers te ontvangen. Buiten kan dat wel en het weer is ons goedgezind. Dat er behoefte aan Ontmoeting Onze DROOM is zegt het aantal bezoekers, 15 inwoners, dat dinsdag 2 juni samen kwam. 

Voorlopig zijn we open op dinsdag- en donderdagmorgen met koffie/thee ochtenden van 10.00-12.00 uur buiten in de Onze DROOMtuin, met inachtneming van de 1,5 meter en RIVM maatregelen.

9 en 10 juni is er kledinguitgifte van 10.00-12.00 uur en daarna wekelijks op de woensdag.

We zien u graag bij Onze DROOM. 

Weet u een locatie voor de komende jaren, dan horen we dat graag.

Namens het Bestuur van Stichting Onze DROOM,

Sonja Leemkuil

Uit de krant

De Leuvenheimse beek is een fantastisch plek om te vertoeven. Foto: Monique Schuite.
Eigenheid van de dorpen wordt gewaarborgd Algemeen 22 minuten geleden
Afbeelding
Het geheim van Reuversweerd Algemeen 35 minuten geleden
Ontmoet elkaar en eet gezellig samen.
Samen eten tijdens de week van de Buurttafel? Algemeen 39 minuten geleden
Maar liefst 112 muzikanten verzorgden een prachtig concert.
Seniorenorkest De Vriendenkring speelt fantastisch Algemeen 49 minuten geleden
 v.l.n.r.: Mariska Tichem, Ingrid Timmer, twee huidige bewoners van de oude Beekwal, Joost Harkink, Vincent Buitenhuis en Reint Scholten.Foto: Antoinette
Feestelijke start bouw woonzorglocatie de nieuwe Beekwal in Eerbeek Algemeen 1 uur geleden
Horeca eigenaren en organisatie slaan handen ineen.
Pinksterweekend in het teken van brede verbinding Algemeen 2 uur geleden
Mevrouw Gebrands en de heer Mulder in het zonnetje gezet na ieder 25 jaar vrijwillige inzet.
Vrijwillers nemen afscheid tijdens speciale bijeenkomst stichting Handsaam Algemeen 17 apr, 09:00
Samen door het prachtige landschap rondom Brummen toeren.
Tweede editie Scootmobieltocht Algemeen 16 apr, 09:00
Aziatisch hoornaar heeft geen natuurlijke vijanden in Nederland.
Aziatische Hoornaar: een gevaar voor onze bijen en natuur Algemeen 16 apr, 09:00
Afbeelding
IVN wandeling Doorstapwandeling Herikhuizerveld Algemeen 16 apr, 09:00
Linedance met de Papervalley dancers.
Countrydansen weer helemaal in de lift Algemeen 16 apr, 09:00
Afbeelding
Samenwerking Dorpsraad Brummen en IJsselmarke Algemeen 16 apr, 09:00
 De graven van 6 bemanningsleden van de neergestorte Lancaster. Foto: Pascal Pasman.
Herdenking 4 mei in Hall Algemeen 16 apr, 09:00
Afbeelding
Meer toelichting nodig voor inzet dieseltreinen bij RegioExpres Algemeen 12 apr, 09:00