Afbeelding

Gecombineerd raadsforum

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK – De gebruikelijke besluitvormende raadsvergadering in juni staat gepland voor 25 juni. om deze vergadering goed voor te bereiden vindt er op donderdagavond 11 juni een gecombineerd raadsforum plaats. in totaal 7 inhoudelijke onderwerpen staan er dan op de agenda. vanwege de maatregelen die gelden in de strijd tegen het coronavirus, komt de gemeenteraad ook op 11 juni ‘digitaal’ bijeen. dit betekent dat ook nu de oproep is aan inwoners om eventuele inspraakreacties vooraf schriftelijk bij de griffie in te dienen. de griffie bespreekt dan met u de wijze waarop u de inspraak aan de gemeenteraad gebeurt. het raadsforum is voor iedereen live te volgen via de website van de gemeenteraad en het televisiekanaal van de publieke lokale omroep RTV veluwezoom.

Tijdens een raadsforum worden er géén besluiten genomen. Naast de mogelijkheid voor inwoners om een onderwerp te bespreken dat niet op de agenda staat, verstrekken portefeuillehouders eventueel ook informatie over actuele onderwerpen. De algemene vragen die raadsleden kunnen stellen én de mogelijkheid om een vraag te stellen door raadsleden over de lijst met ingekomen stukken, is vanwege het digitale vergaderen nu aan het eind van de vergadering gepland. 

Raadsvoorstellen
Er staan 7 voorstellen op de agenda waar op 25 juni de gemeenteraad een besluit over gaat nemen. Het gaat om de Verordening toekomstbestendig wonen, het beschikbaar stellen van een budget voor een landschapsbiografie, de regiovisie ‘Samen tegen huiselijk geweld’ en 4 begrotingen die te maken hebben met samenwerkingsverbanden. Het gaat om de concept-begroting van de Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ), de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, de Stedendriehoek en Basismobiliteit (PlusOV). 

Meepraten? Dat kan! 

In overleg met de raadsgriffier kunt u schriftelijk of mondeling uw mening of inspraakreactie geven. Dit kan gaan over een onderwerp op de agenda. Maar ook over een kwestie die niet op agenda staat. Wilt u hier gebruik van maken? Neem dan uiterlijk 9 juni 2020 contact op met de griffie. Dit kan via het centrale telefoonnummer (0575) 568233 of mailadres griffie@brummen.nl. Vermeldt daarbij uw telefoonnummer, zodat de raadsgriffier met u kan overleggen. Een mondelinge’ inspraakreactie in het gemeentehuis (via een digitale verbinding) behoort tot de mogelijkheden. Bij Bij een schriftelijke inbreng wordt uw inbreng zo spoedig mogelijk doorgestuurd naar de 19 raadsleden. Ook wordt uw bijdrage (met uw instemming en eventueel anoniem) geplaatst bij de vergaderstukken op de raadswebsite. Voor eventuele vragen over deze werkwijze kunt u uiteraard bellen met de raadsgriffier. 

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Communicatie via mailadres voorlichting@brummen.nl of telefoonnummer (0575) 56 82 94. 

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 5 uur geleden
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 5 uur geleden
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 5 uur geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 7 uur geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 7 uur geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 7 uur geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 7 uur geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 8 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 8 uur geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 8 uur geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 8 uur geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 8 uur geleden