Afbeelding

Versoepeling bezoekregeling Tolzicht en Beekwal

Algemeen

BRUMMEN/ EERBEEK – Vanaf 25 mei worden de bezoekregelingen voor verpleeghuizen gefaseerd versoepeld volgens de laatste persconferentie van onze premier. Dat ging sneller dan gedacht en gaf Riwis Zorg & Welzijn de uitdaging dit nieuwe beleid zo snel als mogelijk in te kunnen voeren. Met beperkingen zal het voor de locaties Tolzicht en Beekwal vanaf 28 mei ingaan. Via de mail zijn de families van bewoners door Riwis op de hoogte gesteld.

Tot nu toe zijn beide locaties coronavrij gebleven. Ondersteund door de familie en mantelzorgers heeft Riwis daar hard voor gewerkt en het is enorm belangrijk dat er nu niet alsnog Corona binnen komt. Daarom gaan zij voorzichtig en stapsgewijs te werk.

Nieuwe bezoekregeling

De bewoners op beide locaties mogen eenmaal per week één vaste bezoeker ontvangen. Dit gaat allemaal volgens een vastgesteld protocol. Er dient vooraf een telefonische afspraak te worden gemaakt voor een bepaald tijdstip. Uiteraard dient het bezoek ook aan enkele regels te voldoen. Zij moeten als vaste bezoeker geregistreerd staan bij het zorgteam en zich dan ook legitimeren. Bij gezondheidsklachten kunnen zij uiteraard niet naar binnen. “Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen zich goed aan de regels houdt. Het coronavirus is nog niet weg. We begrijpen dat men elkaar weer wil zien, maar het is ook belangrijk dat we het virus buiten de deur houden. We hebben op andere plekken gezien dat als een persoon corona binnen brengt, dit ernstige gevolgen kan hebben en meerdere bewoners ziek worden. We roepen dan ook alle naasten op om dit te respecteren. Vecht niet tegen de regels en tegen ons, maar help ons om samen corona te bevechten en de huizen leefbaar en gezond te houden! Als het goed gaat, dan kunnen we samen langzaam meer bezoek toestaan en de regels verder versoepelen”, aldus Gea Dijkhuizen, manager Riwis Zorg & Welzijn. 

Als bezoeker dient u een mondkapje te dragen, deze wordt door Riwis ter beschikking gesteld en de handen worden gedesinfecteerd. Uw temperatuur wordt gemeten.

Na binnenkomst gaat u rechtstreeks naar de kamer van de bewoner en vermijdt u contact met andere bewoners. Op de kamer dient de 1,5 meter afstand te allen tijde in acht te worden genomen. U mag elkaar ook niet aanraken. Uiteraard mag u presentjes meenemen. 

Familie en bewoners blij

Uiteraard is een ieder enorm blij met deze versoepeling. Hoe fijn is het de ouderen niet meer van achter een ruit te moeten bezoeken of via het beeldbellen te spreken. Deze mogelijkheden blijven beschikbaar voor de rest van de families. “Hopelijk blijft het niet bij deze lichte versoepelingen en kan misschien worden uitgebreid. Dat ligt helemaal aan de medewerking van alle partijen”, aldus Dijkhuizen.

Uit de krant

Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 19 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 19 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 20 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 20 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38