Logo brummensnieuws.nl

Versoepeling bezoekregeling Tolzicht en Beekwal

BRUMMEN/ EERBEEK – Vanaf 25 mei worden de bezoekregelingen voor verpleeghuizen gefaseerd versoepeld volgens de laatste persconferentie van onze premier. Dat ging sneller dan gedacht en gaf Riwis Zorg & Welzijn de uitdaging dit nieuwe beleid zo snel als mogelijk in te kunnen voeren. Met beperkingen zal het voor de locaties Tolzicht en Beekwal vanaf 28 mei ingaan. Via de mail zijn de families van bewoners door Riwis op de hoogte gesteld.

Tot nu toe zijn beide locaties coronavrij gebleven. Ondersteund door de familie en mantelzorgers heeft Riwis daar hard voor gewerkt en het is enorm belangrijk dat er nu niet alsnog Corona binnen komt. Daarom gaan zij voorzichtig en stapsgewijs te werk.

Nieuwe bezoekregeling

De bewoners op beide locaties mogen eenmaal per week één vaste bezoeker ontvangen. Dit gaat allemaal volgens een vastgesteld protocol. Er dient vooraf een telefonische afspraak te worden gemaakt voor een bepaald tijdstip. Uiteraard dient het bezoek ook aan enkele regels te voldoen. Zij moeten als vaste bezoeker geregistreerd staan bij het zorgteam en zich dan ook legitimeren. Bij gezondheidsklachten kunnen zij uiteraard niet naar binnen. “Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen zich goed aan de regels houdt. Het coronavirus is nog niet weg. We begrijpen dat men elkaar weer wil zien, maar het is ook belangrijk dat we het virus buiten de deur houden. We hebben op andere plekken gezien dat als een persoon corona binnen brengt, dit ernstige gevolgen kan hebben en meerdere bewoners ziek worden. We roepen dan ook alle naasten op om dit te respecteren. Vecht niet tegen de regels en tegen ons, maar help ons om samen corona te bevechten en de huizen leefbaar en gezond te houden! Als het goed gaat, dan kunnen we samen langzaam meer bezoek toestaan en de regels verder versoepelen”, aldus Gea Dijkhuizen, manager Riwis Zorg & Welzijn. 

Als bezoeker dient u een mondkapje te dragen, deze wordt door Riwis ter beschikking gesteld en de handen worden gedesinfecteerd. Uw temperatuur wordt gemeten.

Na binnenkomst gaat u rechtstreeks naar de kamer van de bewoner en vermijdt u contact met andere bewoners. Op de kamer dient de 1,5 meter afstand te allen tijde in acht te worden genomen. U mag elkaar ook niet aanraken. Uiteraard mag u presentjes meenemen. 

Familie en bewoners blij

Uiteraard is een ieder enorm blij met deze versoepeling. Hoe fijn is het de ouderen niet meer van achter een ruit te moeten bezoeken of via het beeldbellen te spreken. Deze mogelijkheden blijven beschikbaar voor de rest van de families. “Hopelijk blijft het niet bij deze lichte versoepelingen en kan misschien worden uitgebreid. Dat ligt helemaal aan de medewerking van alle partijen”, aldus Dijkhuizen.

Meer berichten
 


Week 26

In week 26 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 9: