Afbeelding

Nieuws uit Leuvenheim

Algemeen

Door: Mark Donatz, voorzitter Leuvenheims Belang

LEUVENHEIM - Ook Leuvenheim was nagenoeg op slot tijdens de corona crisis, alles werd afgelast, het Buurthuis en De Rietgors gingen dicht. Maar inmiddels is de Rietgors weer open en gaan de kinderen in kleinere groepen weer naar school, zij het dan voor halve dagen. Het buurthuis gaat per 1 september weer open en dan zal langzamerhand Leuvenheim weer op krabbelen uit de Lock Down.

Alle bijeenkomsten en vergaderingen van Leuvenheims Belang gingen niet door, maar dat wil niet zeggen men stil gezeten heeft. Achter de schermen is er druk overleg geweest met de Provincie Gelderland over het groot onderhoud van de Arnhemsestraat, de N348, in Leuvenheim. Dit onderhoud gaat plaats vinden in 2022. 

Knelpunten

De Provincie heeft samen met LB de volgende knelpunten vastgelegd: Hoge snelheid ter hoogte van de groenen bermen, geen voetpaden, spookfietsen, smalle fietspaden met grote snelheidsverschillen, smalle parkeervakken, oversteekbaarheid van de weg en op- en afrijden van de weg in de spits.

Terugbrengen geluid en snelheid

Voor terugbrengen van geluid en snelheid van het verkeer zijn de volgende maatregelen bedacht: Visueel versmallen van bepaalde wegdelen, extra brede In- en uitritten,  dubbele asstreep langs de geleiders, extra groen,  geluid reducerende asfalt. Over het idee van een breder twee richtingen fietspad aan de oostzijde van de Arnhemsestraat, is om goede redenen besloten daarvan af te zien. Een ander punt wat wel meteen wordt doorgezet is een paal tussen de Spankerenseweg en het fietspad aan de westzijde. Vaak gaan automobilisten vanaf Brummen langs het gemaal en bij binnenkomst in Leuvenheim vanaf de Spankerenseweg het fietspad op om zo meteen op de rijbaan te komen. Dit is zeer gevaarlijk voor de fietsers en bovendien rijden ze ook nog een stukje over het grasveld. Vaak gebeurt dit andersom ook. Door deze paal kan dit niet meer.

Ontwerpschets

Aanwonenden hebben een brief thuis gehad en er is een advertentie in het Brummense Weekblad geweest met de link van de site van de Provincie Gelderland voor een presentatie, een uitgewerkte ontwerpschets en een reactieformulier. De uitgewerkte schetstekening hangt ook voor de ramen van het buurthuis.

Plan wordt opgesteld

Inmiddels zijn alle reacties verzameld en wordt dit verwerkt in een plan voor het groot onderhoud. De Gedeputeerde Staten van Gelderland nemen in augustus een besluit over het beschikbare budget. Daarna zal de Provincie contact opnemen met LB en zal er verdere informatie komen.

Uit de krant

Kunt u het zich voorstellen? Een baby voeden van de koningin?
"De Min van de Koningin" Algemeen 55 minuten geleden
Jazz en Swingmuziek werd in WO2 verboden.
Forest Jazz Band speelt op 5 mei Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Collecte Hartstichting brengt mooi geldbedrag op in Brummen Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 24 apr, 14:39
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 24 apr, 14:20
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 24 apr, 13:39
Foto ter illustratie.
Doe mee met gezellige Buurtklusteam! Algemeen 24 apr, 12:28
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 24 apr, 12:21
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 24 apr, 12:20
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 24 apr, 12:15
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43