Logo brummensnieuws.nl

Herenboerderij Loenen viert eerste verjaardag

LOENEN - De leden van Herenboerderij Groote Modderkolk in Loenen vieren de eerste verjaardag van hun coöperatie. De 165 huishoudens met 310 gezinsleden genieten van lekker en gezond voedsel dat direct van het land naar hun bord gaat. Onder het motto Samen duurzaam voedsel produceren zorgen zij voor hun eigen gezonde groenten, eieren en vlees in goede verbinding met de natuur. De dieren hebben een heel goed leven op de Groote Modderkolk en de bodem wordt op een natuurlijke manier verbeterd.

In het eerste jaar hebben boerin Marleen en de leden veel opgebouwd: zij plantten een boomgaard met 60 soorten fruitbomen, legden een beregeningsinstallatie aan en bouwden een tunnelkas. Zij zorgden voor de koeien, varkens en kippen die in de weilanden lopen. In het tweede jaar gaan de Herenboeren 50 soorten groenten oogsten.

De Herenboeren hebben de plannen voor viering van de eerste verjaardag aangepast aan de coronatijd: geen grote bijeenkomst maar een mooie fietsroute langs alle akkers en weilanden die de Herenboeren in gebruik hebben. De leden van de Herenboererij wonen in de driehoek Apeldoorn - Zutphen - Arnhem hebben een nu een mooie gelegenheid om alle locaties en alle dieren te bezoeken.

Op woensdag 10 juni is er om 20:00 uur een digitale rondleiding en op zaterdag 20 juni start om 10:00 uur weer de eerste echte rondwandeling over de Herenboerderij aan de Vrijenbergweg 24B in Loenen. Voor informatie over de rondleidingen: grootemodderkolk@herenboeren.nl

Meer berichten
 


Week 27

In week 27 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 9: