Logo brummensnieuws.nl

IVN route app: altijd je eigen gids bij je

REGIIO - Wil je wandelen of fietsen in de Veluwezoom? Met de gratis IVN route app kun je de natuur in dit gebied zelf ontdekken. IVN-afdeling Oost Veluwezoom biedt via deze app een aantal fiets- en wandelroutes aan. De routes bevinden zich binnen het prachtige gebied van de Oost-Veluwezoom, dat loopt van Rozendaal tot aan Dieren. 

Routes in heel Nederland

Daarnaast bevat de app voor heel Nederland fiets- en wandelroutes die je gratis kunt downloaden. De routes zijn gemaakt door IVN-vrijwilligers van lokale IVN-afdelingen. Zij kennen de bijzondere verhalen en de mooie plekken in de buurt en delen die graag met anderen. Bijna 50 lokale IVN-afdelingen werken mee aan de app en inmiddels bevat deze al ruim 230 wandelingen en fietsroutes. 

Meer dan een route

De routes in de app bieden meer dan alleen links, rechts of rechtdoor. Tijdens het lopen of fietsen ontvang je onderweg informatie en leuke weetjes over het gebied waarin je je bevindt. Zo raak je op de hoogte van de bijzonderheden van zowel de natuur als de cultuurhistorie en leer je de omgeving kennen. 

Voor elk wat wils
De wandel- en fietsroutes zijn geschikt voor verschillende doelgroepen (ervaren en actief, ouderen, kinderen of volwassenen) en de afstanden variëren van 1 tot 36 kilometer . Via het zoekscherm kun je uitgebreid zoeken op diverse onderwerpen zoals bijvoorbeeld bloemen en planten, paddenstoelen, insecten, landschap, vogels, water, stad, heide etc.. of naar een rolstoelvriendelijke route of een speurtocht voor kinderen. 

Gratis downloaden
De IVN Route app is gratis te downloaden in de AppStore of PlayStore. Nadat de route is gedownload kun je deze offline gebruiken. De routes zijn ook te bekijken en als PDF te downloaden op www.ivn.nl/routes/. Wilt u meer informatie over de IVN-afdeling Oost-Veluwezoom, kijk dan hier: ivn.nl/afdeling/oost-veluwezoom.

Met de IVN Route app kun je dus, naast de Oost-Veluwezoom, in heel Nederland zelf op pad en heb je je eigen (digitale) natuurgids ‘op zak’. 

www.ivnoostveluwezoom.nl

Meer berichten
 


Week 27

In week 27 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 9: