Afbeelding

Brummense restaurants gaan op 1 juni open

Zakennieuws

BRUMMEN - De restaurants in Brummen gaan naar het zich laat aanzien allemaal op 1 juni open, al is het gezien de korte termijn aanpoten om de boel ‘coronaproof’ te laten draaien. Ook zijn er nog onduidelijkheden over de regelgeving. Alleen Tante Blanche opent pas medio juni: de zaak wordt momenteel verbouwd.

Marcel Gardenbroek van De Heideroos is er klaar voor: “We hebben alles geschilderd en het terras is uitgebreid. De regels komen vaak op het laatste moment en zijn nogal verschillend, dat is lastig. Wat buiten wel mag, kan binnen soms niet. Echter zolang de 1.5 meter afstand van elkaar gehandhaafd blijft zullen wij, en vergelijkbare horecabedrijven, het moeilijk blijven houden. Massa maakt kassa, zei mijn vader altijd. Groepen die hier via busreizen kwamen zullen voorlopig niet terugkomen. En oma die haar verjaardag met 40 gasten wil vieren, zal het ook een jaartje uitstellen als ze 1.5 meter uit elkaar moeten zitten. Het belangrijkste is dat het consumentenvertrouwen weer gaat groeien. We kunnen alleen maar hopen dat de mensen weer durven te komen.”

Vorige week is het team van de Vroolijke Frans al begonnen met plannen hoe zij een opening straks in goede banen zal gaan leiden. Theo van Enckevort is super trots op zijn mensen meedenken en staat te popelen om op 1 juni dan ook eindelijk de deuren te openen. In het restaurant is een centrale plek voor de ontvangst vanwaar de gast naar de tafel wordt begeleid. Alles staat op ruime afstand van elkaar en op de vloer zijn looplijnen aangebracht. De gast kan op 3 plekken de handen wassen. Met de toegestane 30 personen zit de Vroolijke Frans op de helft van de capaciteit. Voordeel voor hen is, dat zij veel ruimte binnen en rondom het pand hebben. Zo kan men ook in de tuin dineren. Er is de mogelijkheid de Kleine Frans erbij te betrekken. Van Enckevort: “Dit weekend gaan we samen proefdraaien en zien we waar nog zou moeten worden bijgeschaafd.”

Bij de Korenmolen was er de afgelopen weken nog culinaire drukte dankzij de duizenden gratis maaltijden die het bedrijf produceerde voor ouderen en alleenstaanden. De laatste worden vandaag bezorgd, inclusief een bloemetje. Dankbaar werk, volgens Johan van Zadelhoff, maar ook hij is blij 1 juni weer open te gaan. “En dan heb ik het niet alleen over het feit dat we simpelweg weer eens geld moeten verdienen, maar vooral ook dat er weer leven in de brouwerij komt. Dat er weer gasten in de zaak en op het terras zitten.” Van Zadelhoff hoopt dat hij ook zijn zaal kan inrichten als restaurant, zodat hij meer dan het maximum van dertig mensen kan ontvangen. “Niet alles is nog duidelijk. Maar het belangrijkste is dat we weer kunnen gaan doen, waar we goed in zijn: mensen ontvangen. En daar kijken we echt naar uit.”

Winston Chang van het relatief nieuwe Eerbeekse restaurant Formidable hoopt 1 juni te halen. “Ik ga ervan uit. Maar er is heel veel te doen. We waren net open toe corona zich aandiende. Ik heb veel van mijn mensen moeten laten gaan en bijvoorbeeld het terrasmeubilair afbesteld omdat we geen idee hadden hoelang dit gingen duren. Ik moet dus mensen zien te vinden en terrasmeubilair vooralsnog huren. Maar dat moet lukken.” Behalve dat het restaurant in de tuin van Formidable voor het eerst opengaat, gaat het bedrijf ook afhaalmaaltijden leveren.

André Bello van Zaal Bello laat weten dat hij eerst de berichten van Horeca Nederland af gaat wachten. “In de persconferentie werden de grote lijnen genoemd, we wachten eerst de protocollen af. Maar zoals het er nu naar uitziet gaan we de eerste zaterdag van juni weer open.”

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 7 uur geleden
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 7 uur geleden
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 7 uur geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 9 uur geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 9 uur geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 9 uur geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 9 uur geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 10 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 10 uur geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 10 uur geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 10 uur geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 10 uur geleden