Logo brummensnieuws.nl
Bingo vanaf het grasveld naar het balkon!
Bingo vanaf het grasveld naar het balkon!

BINGO: Veluwonen en Rode Kruis slaan handen ineen

Bingo vanaf het grasveld naar het balkon!
Bingo vanaf het grasveld naar het balkon!

EERBEEK - Woningcorporatie Veluwonen en het Rode Kruis hebben woensdagochtend bewoners van het appartementencomplex Papyrus in Eerbeek een gezellige en leerzame ochtend bezorgd. Het Rode Kruis heeft namelijk een educatieve bingo ontwikkeld om mensen tips te geven over veiligheid in en om het huis en voor hun welbevinden. Veluwonen vond dat bewoners in deze tijd van Corona wel wat afleiding konden gebruiken. En zo begon de samenwerking.

Twee vrijwilligers van het Rode Kruis stonden op het grasveld voor de appartementen waar de bewoners met hun bingokaart in de hand op hun balkon zaten of stonden. Zo werd bijvoorbeeld de tip gegeven om bij een vlam in de pan nooit met water te blussen maar met een deksel op de pan en de afzuigkap uit. Ook werd geadviseerd om ICE (in case of emergency) op de mobiel te zetten zodat in geval van nood altijd de familie bereikt kan worden.

Maar natuurlijk ging het ook om het hebben van BINGO, met als prijs een handige Rode Kruis beker. Veluwonen en het Rode Kruis vinden deze bingo zeker voor herhaling vatbaar.

Ook interesse in de Goed voorbereid bingo? Neem dan contact op met het Rode Kruis, Annelies Crama, acrama@rodekruis.nl

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: