Logo brummensnieuws.nl

Eerbeek in het Groen

EERBEEK - Woont u in het buitengebied van Eerbeek? En heeft u een erf of ander perceel in het buitengebied? Dan bezit u een waardevol stukje natuur. Maak uw perceel nog mooier en draag bij aan een aantrekkelijke omgeving en meer biodiversiteit. Doe mee met het speciale beplantingsproject Eerbeek in het Groen, die Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van de gemeente Brummen uitvoert.

Een erf dat goed aansluit op het landschap levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied kunnen verplaatsen. Ook zorgt veel groen voor voedsel en beschutting. Daarnaast draagt het bij aan de identiteit van een streek. Zo zijn bepaalde soorten planten kenmerkend voor de Veluwe.

Speciaal project
Om dit te realiseren is er een speciaal beplantingsproject voor inwoners van het buitengebied van Eerbeek. Zij krijgen subsidie, advies en ondersteuning om op hun erf inheemse beplanting te plaatsen. Het gaat onder andere om knotwilgen, elzenrijen, struweelhagen en/of hoogstambomen. De gemeente Brummen en provincie Gelderland maken het project financieel mogelijk.

Van aanvraag tot aanplanten
Heeft u belangstelling voor een advies? Een adviseur van SLG kijkt samen met u naar het groen op uw terrein. De adviseur kan u bezoeken om de mogelijkheden te bekijken. SLG houdt zich strikt aan de landelijke richtlijnen van het RIVM. Door maatregelen rondom het coronavirus is het ook mogelijk om de inventarisatie van uw terrein en advies digitaal te regelen. Op basis van deze informatie ontvangt u kosteloos een beplantingsplan. Daarin staan een schets van de inrichting, een lijst met mogelijke planten en een berekening van de financiële bijdrage. Na akkoord wordt de beplanting besteld. Later dit jaar wordt het uitgedeeld. De datum voor deze uitdeeldag volgt nog.

Doe ook mee
Lever ook een bijdrage aan een aantrekkelijk Veluws buitengebied. Wilt u meer informatie of aanmelden voor het project? Kijk eens op https://landschapsbeheergelderland.nl/eerbeek-in-het-groen/.

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: