Afbeelding

Besluitvormende vergadering op 28 mei weer online

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - De gemeenteraad neemt op donderdagavond 28 mei weer een aantal besluiten tijdens een digitale raadsvergadering. Digitaal vanwege de geldende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. De vergadering is voor een ieder vanuit huis rechtstreekst te volgen. Dit kan via de website van de gemeente (www.brummen.nl/gemeenteraad), maar ook via het televisiekanaal van RTV Veluwezoom. Op de agenda staan drie inhoudelijke raadsvoorstellen. Ook wordt de nieuwe griffier benoemd. 

Van de drie raadsvoorstellen staan er twee als hamerstuk op de agenda en één als bespreekstuk. Als een voorstel als hamerstuk op de agenda staat wil dat zeggen dat over dat voorstel naar verwachting een besluit wordt genomen zonder dat de gemeenteraad daarover nog inhoudelijk in debat gaat. Tijdens het raadsforum op 14 mei is namelijk gebleken dat alle fracties dit voorstel steunen. Het gaat daarbij om het voorstel om de verordening Maatschappelijke ondersteuning 2020 vast te stellen en in te stemmen met de programmabegroting voor 2021 van de regionale gezondheidsdienst GGD Noord- en Oost-Gelderland. Een onderwerp dat wel besproken gaat worden, voordat daarover een besluit wordt genomen is de vaststelling van het bestemmingsplan voor een perceel aan de Sophia van Württemberglaan in Eerbeek, 

Aanstellingsbesluit nieuwe griffier

De agenda bevat ook een aantal andere vaste agendapunten, zoals de lijst van ingekomen en te verzenden stukken. Daarnaast neemt de gemeenteraad een besluit over de aanstelling van een nieuwe griffier. Op 1 september legt mevrouw Nengerman de griffiewerkzaamheden neer en gaat zij met pensioen. De werkgeverscommissie heeft inmiddels de procedure voor het zoeken naar opvolger afgerond en draagt de huidige plaatsvervangend griffier mevrouw Diede Balduk voor als nieuwe raadsgriffier. Als de raad dit besluit op 28 mei neemt, gaat Balduk op 1 september als griffier aan de slag. 

Agenda en bijhorende stukken

De vergaderstukken vindt u op de raadswebsite www.brummen.nl/gemeenteraad. Ook liggen er voor belangstellenden binnenkort weer exemplaren ter inzage in de hal van het gemeentehuis in Brummen. De besluitvormende bijeenkomst is openbaar en vanwege de coronamaatregelen ditmaal dus digitaal via de gemeentewebsite en het televisiekanaal van RTV Veluwezoom te volgen. U bent van harte uitgenodigd dit te doen. Inspreken tijdens een besluitvormende raadsvergadering is niet mogelijk. Het raadsfora is hiervoor het uitgelezen moment.

Uit de krant

Mevrouw Gebrands en de heer Mulder in het zonnetje gezet na ieder 25 jaar vrijwillige inzet.
Vrijwillers nemen afscheid tijdens speciale bijeenkomst stichting Handsaam Algemeen 17 apr, 11:08
Afbeelding
IVN wandeling Doorstapwandeling Herikhuizerveld Algemeen 16 apr, 14:56
Samen door het prachtige landschap rondom Brummen toeren.
Tweede editie Scootmobieltocht Algemeen 16 apr, 14:28
Afbeelding
Samenwerking Dorpsraad Brummen en IJsselmarke Algemeen 16 apr, 14:22
Aziatisch hoornaar heeft geen natuurlijke vijanden in Nederland.
Aziatische Hoornaar: een gevaar voor onze bijen en natuur Algemeen 16 apr, 14:07
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 16 apr, 13:57
Linedance met de Papervalley dancers.
Countrydansen weer helemaal in de lift Algemeen 16 apr, 13:54
 De graven van 6 bemanningsleden van de neergestorte Lancaster. Foto: Pascal Pasman.
Herdenking 4 mei in Hall Algemeen 16 apr, 13:45
Afbeelding
Meer toelichting nodig voor inzet dieseltreinen bij RegioExpres Algemeen 12 apr, 09:00
Foto: Rutger Jongejan
Brandweer niet altijd inzetbaar door vrijwilligerstekort Algemeen 12 apr, 09:00
Maurits (11) en Noah ( 7) hebben de rubberboot naar het water gesleept.
Wadi vol water Algemeen 12 apr, 09:00
Dagelijkse reportage van de NPO. Foto: Wim Kluvers
NPO Radio 1 bericht '5 dagen' over problematiek Camping De Marshoeve Algemeen 12 apr, 09:00
Wethouder Steven van de Graaf (r) en voorzitter Henk Poldermans tekenen het jaarplan onder toeziend oog van bestuursleden Anne Margreet van der Horst en Hay Verstappen.
Dorpsraad Brummen en gemeente ondertekenen jaarplan Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
"We halen de lucht uit de begroting" Algemeen 12 apr, 09:00