Logo brummensnieuws.nl

Erwin te Bokkel vertrekt als raadslid

GEMEENTE BRUMMEN - CDA’er Erwin te Bokkel (51) vertrekt als lid van de gemeenteraad in Brummen. Hij was sinds maart 2018 fractievoorzitter voor deze partij. Te Bokkel heeft afgelopen winter een nieuwe functie gekregen bij zijn werkgever en kan dit niet meer combineren met het veeleisende raadswerk. Plaatsvervangend fractievoorzitter Dity Zuidwijk-Van Lenthe neemt bij de start van het zomerreces het voorzitterschap over. 

Te Bokkel had afgelopen winter de voorzitter en zijn collega’s in de gemeenteraad al laten weten dat hij een tijdelijke functiewisseling in zijn werk bij de Veiligheidsregio (brandweer) had aanvaard. Dit betekent dat hij veel vaker moet werken in de avonden. Dat is moeilijk te combineren met het raadswerk. Ook betekende de nieuwe (management)functie dat hij vaker met burgemeester Van Hedel beroepsmatig zou moeten overleggen. Een situatie die formeel is toegestaan, maar ingewikkeld kan zijn. 

Een lastige keuze voor Te Bokkel maar: “Jammer dat ik moet stoppen. Aanvankelijk had mijn nieuwe functie een tijdelijk karakter. In maart van dit jaar werd echter duidelijk dat ik deze positie bij de brandweer permanent ga invullen. Voor mij is het een mooie promotie. Maar het is in het belang van de gemeenteraad, mijn fractie én mijn eigen gezondheid, dat ik het raadswerk aan een goede opvolger overlaat. En gelukkig staat die al klaar,” aldus Te Bokkel.

Wie de nieuwe fractiegenoot wordt is overigens nog onbekend. Voor de hand ligt in principe dat Rutger der Nederlanden hem opvolgt. Hij is de volgende, beschikbare kandidaat op de kieslijst.

Met het vertrek van Erwin komt een eind aan een familiedynastie binnen de lokale afdeling van het CDA. Erwins vader Gerrit was in de voorgaande periode fractievoorzitter van de partij. Ook was deze 35 jaar actief binnen de brandweer tot op het officiersniveau. De organisatie waar Erwin nu werkzaam is.

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: