Logo brummensnieuws.nl
Zwembad Rhienderoord ligt er maar verlaten bij. Foto: Marion Verhaaf
Zwembad Rhienderoord ligt er maar verlaten bij. Foto: Marion Verhaaf

Zwembad Rhienderoord in fases open

BRUMMEN – Net als iedereen zat ook het team van zwembad Rhienderoord/Stichting Sportkompas de laatste persconferentie van premier Rutten te volgen. Tot hun grote verrassing kwam daar de mededeling dat de binnenzwembaden weer open mochten. Dat mocht zelfs al vanaf 11 mei volgens de premier. Dat vergt nogal wat voorbereiding voor het personeel en de accommodatie zelf. Maar het is gelukt, op 23 mei zal het zwembad dan ook gefaseerd weer open gaan voor allereerst de zwemlessen. 

"Gefaseerd" blijft het codewoord, de zwemlessen worden gestart in kleine groepjes en dat kan daarna eventueel worden opgeschaald. "We moeten echt kijken hoe het gaat lopen en daarbij houden we uiteraard steeds de meldingen van het RIVM aan," aldus Jacco Peelen van Stichting Sportkompas. "We hopen 25 mei zwemvereniging de Spreng weer te kunnen verwelkomen." En dan in juni gefaseerd open voor banenzwemmers. Het ligt er echt aan, of het lukt zoals we het in ons hoofd hebben."

Maatregelen vanaf 23 mei

Voor de zwemles gaat u via de sportzaal naar binnen. Uiteraard 1,5 meter afstand houden. Daarna is het afdrogen en zo snel mogelijk via de aangegeven route het pand weer verlaten, douchen dient thuis te gebeuren. De waterbehandeling en luchtcirculatie in de ruimte zijn allemaal aangepast om de veiligheid en gezondheid van iedereen in het bad te waarborgen. Zo kan heel rustig aan alles weer worden opgepakt, mits iedereen zich aan de regels houdt.

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: