Logo brummensnieuws.nl

Revalideren als Coronapatiënt

LOENEN/ EERBEEK - Het Coronavirus heeft op dit moment grote invloed op ons dagelijks leven. We leven op afstand en moeten ons aan veel regels houden. Hygiëne voorop. In Nederland zijn veel mensen besmet geraakt met dit virus en ook in onze dorpen Loenen en Eerbeek is dit het geval. Er liggen nog dorpsgenoten op de intensive care of in het ziekenhuis en anderen zijn ontslagen uit het ziekenhuis en weer thuis. 

Wij weten dat een langdurige ziekenhuisopname gepaard gaat met conditieverlies, verlies van spierkracht, bewegingsangst en dat bij deze specifieke patiëntengroep veranderingen van de longfuncties en longcapaciteit optreden. Met name de patiënten die langdurig op de intensive care hebben gelegen kunnen daarnaast ook nog psychische klachten ontwikkelen. 

Ontslagen uit het ziekenhuis betekent niet dat zij ook hersteld zijn. Ook dan hebben de mensen die besmet waren met Covid-19 intensieve begeleiding en revalidatie nodig. Dit kan ook gelden voor mensen die thuis deze ziekte doorgemaakt hebben en hieraan nog klachten overgehouden hebben.

Fysiotherapie Denise Pieterse uit Loenen heeft in samenwerking met Fysiotherapie Dorrestein uit Eerbeek een speciaal Coronateam gevormd om deze patiënten zo goed mogelijk te begeleiden naar een optimaal herstel. Naast beide fysiotherapiepraktijken bestaat dit team uit een diëtist, ergotherapeut en een praktijkondersteuner GGZ van de huisartsenpraktijk uit Loenen. Onze teamleden zijn middels scholing goed op de hoogte welke behandelingen nodig zijn voor een optimale ondersteuning van de Covid-19 patiënten.

Inmiddels zijn wij als fysiotherapeuten langzaam aan het opstarten met de nodige hygiëne en voorzorgsmaatregelen zeker voor de ex-Covid-19 patiënten. Mogelijk dat deze zorg iets voor u is (?) en heeft u vragen, neem dan gerust contact op met Fysiotherapie Denise Pieterse in Loenen, Fysiotherapie Dorrestein in Eerbeek of met uw huisarts. Voor meer informatie: Denise Pieterse 06-51512637.

Het gaat naast de twee fysiotherapiepraktijken om:

Nikki-Gerritsen-te laat, diëtistenpraktijk Rosella Berghuis

 Jos de Munnink, Praktijkondersteuner GGZ van huisartsenpraktijk Loenen

 Ergotherapie in beweging, praktijk voor ergotherapie.

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: