Logo brummensnieuws.nl
Foto's: Esther van der Linde
Foto's: Esther van der Linde

Verwendag voor bewoners Beekwal

Foto's: Esther van der Linde
Foto's: Esther van der Linde

EERBEEK - Moederdag in coronatijd, hoe doe je dat? Die vraag stelden de medewerkers van De Beekwal zichzelf en bedachten er iets op; De Ouderen Verwendag.

Het niet mogen ontvangen van bezoek is voor veel ouderen een hard gelag. “Daarom proberen we het inpandig zo gezellig mogelijk te maken, zegt Esther van der Linde, teamleider van De Beekwal. Op bijzondere dagen zoals Moederdag voelt dat gemis voor velen nog wat sterker. We wilden iets doen om er toch een leuke dag van te maken en bedachten De Ouderen Verwendag. We wilden onze bewoners eens flink in de watten leggen, ook de mannen.”

In verschillende huiskamers konden mensen zich laten verwennen en verzorgen door twintig medewerkers die deze dag vrijwillig meehielpen; manicuren, pedicuren, een voetenbadje nemen, gezichtsmassages, een maskertje of je haren laten kappen. Mensen konden bloemschikken en er was een high tea. “Iedereen liep door elkaar, het was echt gezellig zegt Esther. De mannen lieten het zich allemaal welgevallen. Zes mannen met de voeten in een badje en een biertje in de hand. Of met een gezichtsmasker op waardoor ze niet mochten praten. Dames die ze juist dan een hapje aanboden, het leidde vaak tot jeugdige hilariteit.”

Veel familieleden en kinderen van medewerkers hadden taarten gebakken en lekkere hapjes gemaakt. Anderen hadden via de sluis een tasje verzorgingsproducten gebracht en er was een bijdrage van de Jumbo, Plus en het Bloemenhuys.

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: