Afbeelding

Raadsforum met zes inhoudelijke onderwerpen

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - In totaal zes inhoudelijke onderwerpen staan er op de agenda van het raadsforum van donderdag 14 mei aanstaande. Vanwege de maatregelen die gelden in de strijd tegen het coronavirus, komt de gemeenteraad die avond ‘digitaal’ bijeen. Dit betekent dat ook nu de oproep is aan inwoners om eventuele meespraak-reacties vooraf schriftelijk bij de griffie in te dienen. Daarnaast is ook gekozen voor één gecombineerd raadsforum, niet voor twee afzonderlijke, zoals gebruikelijk. Het raadsforum is voor iedereen live te volgen via de website van de gemeenteraad en het televisiekanaal van de publieke lokale omroep RTV Veluwezoom.

Tijdens een raadsforum worden er géén besluiten genomen. Doel van deze bijeenkomst is het voorbereiden van de besluitvormende raadsvergadering van donderdagavond 28 mei. Het forum begint altijd met enkele vaste agendapunten. Naast de mogelijkheid voor inwoners om een onderwerp te bespreken dat niet op de agenda staat gaat het om de informatieverstrekking door de portefeuillehouders, de algemene vragenronde en de lijst van ingekomen stukken 

Raadsvoorstellen
Er staan drie voorstellen op de agenda waar op 28 mei de gemeenteraad een besluit over zal gaan nemen. Het gaat om de vaststelling van het bestemmingsplan voor een perceel aan de Sophia van Württemberglaan in Eerbeek, de verordening Maatschappelijke ondersteuning 2020 en de programmabegroting van de regionale gezondheidsdienst GGD Noord- en Oost-Gelderland. 

Drie onderwerpen staan als informatief bespreekstuk op de agenda. Zo heeft de Rekenkamer-commissie een onderzoek uitgevoerd naar het beleid en de uitvoering van dagbesteding in onze gemeente. Deze commissie geeft een toelichting op het rapport en beantwoordt eventuele vragen van raadsleden (en ingediende schriftelijke reacties van inwoners). Een ander onderwerp dat aan bod komt is de informatieve notitie van het college aan de raad over het sociaal domein. Het college geeft aan wat de voortgang is van diverse onderzoeken die worden uitgevoerd en wat de stand van zaken is als het gaat om dit belangrijke beleidsterrein. Het derde en laatste onderwerp dat als informatief onderwerp besproken wordt is het project Waardevol Brummen. Vanuit het college wordt een korte presentatie gegeven wat de vorderingen zijn.

Meepraten? Dat kan dit keer schriftelijk! 

Omdat het ditmaal niet mogelijk is om deze forumvergadering als inwoner bij te wonen, kan iedereen vooraf schriftelijk zijn of haar mening of inspraakreactie geven. Dit kan gaan over een onderwerp op de agenda. Maar dus ook over een kwestie die niet op agenda staat. Wilt u hier gebruik van maken? Stuur dan uw bijdrage vroegtijdig naar het mailadres griffie@brummen.nl. De raadsgriffier zorgt er dan voor dat uw inbreng spoedig wordt doorgestuurd naar de 19 raadsleden. Ook wordt uw bijdrage (met uw instemming en eventueel anoniem) geplaatst bij de vergaderstukken op de raadswebsite. Voor eventuele vragen over deze werkwijze kunt u bellen met de raadsgriffier. Zij is bereikbaar via het centrale telefoonnummer (0575) 56 82 33.

Uit de krant

Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 2 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 3 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 3 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 3 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 22 uur geleden
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 23 uur geleden
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38
Foto ter illustratie.
Eerste gezellige rommelmarkt Algemeen 26 mrt, 14:20
Filmfragment film 'Freedom Writers'.
Freedom Writers in Filmcafé Kruiskerk Algemeen 26 mrt, 14:13